Дядо Николай: Заради Сергей Игнатов децата няма да станат добри

  • 30 септември 2012 08:13

  • 4256
  • 12
Дядо Николай: Заради Сергей Игнатов децата няма да станат добри
© Булфото

Пловдивският митрополит Николай  атакува образователното министерство  заради отказа на ведомството да въведе задължително религиозно обучение в училище, пише в. "Преса".

"В този момент църквата не може да разчита на държавата, а само на себе си. Ако занапред някой попита  от кого зависи българските деца да бъдат добре възпитани, да бъдат учени на нравственост и морал, да станат добри граждани, ние съвсем спокойно можем да отговорим - не от Министерството на образованието", заяви владиката.

Според дядо Николай засега без обяснения министър Сергей Игнатов отговаря с отказ на идеята за изучаване на религия в училище.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4256 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Calpe

2014.09.02 | 16:46

12
Возят се като президенти .
не син

2014.09.02 | 16:46

11
Познавам го това ла.но ! Учеше в 5-то училище на " Бъкстон " 69 набор . Беше мишок,но сега не си познава съучениците ! Винаги е обичал да се прави на важен и баровец ! Такъв и поп е станал !
онзи

2014.09.02 | 16:46

10
Дядо Попе децата няма да станат добри хора ,ако следват примера ти и станат твое копие но Поп.
bakshisho

2014.09.02 | 16:45

9
язък за бабите дето ходят да палят свещи и ви дават пари да се возите в тия лимузини не ви е страм
Вън от църквата!

2014.09.02 | 16:45

8
Ще пикая на гроба ти, брадата, лъжлива, мръсна, корумпирана, комунистическа курво!

2014.09.02 | 16:45

7
Любимецът на политици и олигарси – пловдивският владика дядо Николай, по примера на заможните си приятели, продължава да трупа богатство. Наскоро протежето на патриарх Максим обявило на всеослушание, че успял да спести няколко милиона в чужбина. Дядо Николай явно е осребрил част от парите, тъй като отскоро е прибавил към автопарка си два чисто нови мерцедеса. Близки до Николай споделят, че колите и жените са слабост на владика , както и всичко луксозно и скъпо. Освен новите си коли, свещенослужителят има още лимузина, БМВ последен модел, както и ауди. С изключение на служебният автомобил, който му се полага, другите били подаръци. Но на човек като него, който редовно ходи по приемите на най – богатите бизнесмени в града, му С Георги Гергов трябват скъпи коли – да не излага църквата. В града под тепетата се разказват и още по – пикантни истории за владиката. Дядо Николай бил ценител и на женската прелест. Добрите му приятели бизнесмени го канели на тайни събирания, където хубави момичета забавлявали мъжката компания. Говори се, че доста дами от каймака на Пловдив са имали честа да бъдат обект на ухажвания от страна на богоугодния служител. Дядо Николай обича всичко около него да е марково и скъпо. От часовник „Ролекс” до обзавеждане „Версаче” – все достойни неща за неговия сан. Друга страст на владиката са църковните реликви. Никога не се пазарял – винаги плащал, колкото му поискат. Иначе пи ар- те му се грижат да си изгради добър медиен образ. На строг божи воин, които мисли как да победи злото и да върне вярата в сърцата на миряните. Дядо Николай е един от най – силните претенденти за престола на патриарх Максим. Затова и държи на близките си контакти с хора като Георги Гергов или президента Първанов. Опитва се да се изкара модерен, като в същото време се опитва и да е консервативен. Но не може да твърдиш, че арменците не са православни– въпреки че са най – старата православна църква изобщо- и в същото време да се прекланяш пред олигарси и политици.
С.

2014.09.02 | 16:45

6
В Пловдив го наричаме МУТРОПОЛИТ!
вярващ

2014.09.02 | 16:45

5
дявол в расо
Adolf

2014.09.02 | 16:45

4
безсрамни шарлатани,тяхното призвание е да са богати без да са наясно какво е това да се трудиш,религията не е наука и никога не би могла да бъде,тя няма място в училищата.Спрете всички религии преди да са довели човечеството до апокалипсис.Не давайте пари за религии,дайте ги на нуждаещите се
АНТИХРИСТ БЪЛГАРСКИ

2014.09.02 | 16:45

3
ТОЗИ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКОВНИ СЛУЖИТЕЛИ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини