Автоджамбази – рекордьори закопчани в София

  • 29 септември 2012 17:34

  • 3706
  • 1
Автоджамбази – рекордьори закопчани в София
©

Двама емблематични крадци на автомобили са били задържани днес от столичната полиция и служители на ОД МВР Кюстендил и ОД МВР София област, каза пред журналисти старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Единият от задържаните има 37 регистрации за кражби на автомобили, а другият – 14. Около 13.00 часа е бил подаден сигнал за противозаконно отнет автомобил „БМВ Х6” в района на Осмо полицейско управление. След като е подаден сигналът, незабавно всички сили на територията на столицата, на Областната дирекция София и областна дирекция Кюстендил започват издирване. В района на Дупница до КПП на язовир Дяково са задържани две лица с противозаконно отнетия автомобил и още един автомобил Опел Корса.

„Задържани са 39-годишният И.Т. с прякор Главата. Той има 14 регистрации за противозаконно отнемане на автомобили и присъда за противозаконно отнемане на автомобил. Има и регистрация за скимиращи устройства в една от африканските страни. Другият задържан е с инициали А. Я., по прякор Шиндлера, 36-годишен. Той също има присъда за кражба на автомобил и 37 регистрации за кражби на автомобили. Екип от СДВР е заминал с всички материали от столицата за Районното управление на МВР в Дупница. Там е и районният прокурор при огледа на автомобилите. Материалите ще бъдат докладвани с оглед вземане на мерки за неотклонение на двете задържани лица”, каза старши комисар Валери Йорданов.

По думите му - за задържаните освен такъв тип автомобили, характерни са кражби на багери, на трактори, включително и кражба на автомобили „на ключ” (когато собствениците оставят автомобилите с включен двигател докато си купуват нещо край тях).
Продължават процесуално-следствените действия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3706 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.30 | 12:57

1
ТРЯБВА ДА ОТКРАДНЕШ ПОНЕ 35 АВТОМОБИЛА,ЗА ДА ТЕ ЗАДЪРЖАТ.Е!НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!ПЛАЩАЙ СИ ДАНЪЦИТЕ НАРОДЕ!

Добави коментар

Водещи новини