Омбудсманът: Новият ВСС да не бави назначенията на магистрати

  • 28 септември 2012 18:02

  • 599
  • 0
Омбудсманът: Новият ВСС да не бави назначенията на магистрати
©

Националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет препоръча на новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) строги правила при кадруването и да не се бавят назначенията на магистрати, предаде Дарик.

Общественият защитник даде старт от Велико Търново на национална кампания сред учениците, ориентирана към осъществяване на гражданско образование в училище. "Участвам и променям!" е наречена националната кампания, инициирана от Министерството на образованието, науката и младежта и подкрепена от националния омбудсман.

На въпрос какво ще препоръча на новоизбрания Висш съдебен съвет, Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет отговори: "да си вършат работата енергично и без колебание, да не бавят назначенията и да се направят строги правила за кадруване, за да бъде всичко прозрачно".

Омбудсманът организира и приемна за жителите на Велико Търново. Според Пенчев един от основните проблеми на нашето общество е бездушното отношение на администрацията към хората. Затова е много важно те да бъдат изслушвани. Омбудсманът допълни, че е имало опити на граждани да го сезират за наредбата, която напълно забранява тютюнопушенето на закрити места.

Тютюнопушенето не е от основните човешки права и аз не съм компетентен да решавам този въпрос - нека да го решават политиците, коментира Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
599 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини