Арестуваха четирима за наркотици в Софийско (снимки)

  • 27 септември 2012 11:56

  • 2368
  • 0
Арестуваха четирима за наркотици в Софийско (снимки)
© МВР

Служители на ГДБОП задържаха разпространители на наркотици в Ихтиманско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операция срещу отглеждането и разпространяването на наркотични вещества е предприета вчера от служители на Отдел „Наркотици” в ГДБОП на територията на ихтиманското с.Черньово, област София. В хода на акцията във вила в селото са задържани К.З. на 31 години, регистриран в столицата, който живее без адресна регистрация в Черньово и Р.М. на 30 години, също от София. Двамата имат предишни регистрации по чл.354А от НК.

При претърсване на имота, обитаван от К.З. в селото, са иззети около 5 грама суха зелена тревиста маса, реагирала на марихуана, 23 растения от същата култура, подредени за сушене в приземно помещение и електронна везна.

Непосредствено след задържането на двамата, в София пред дома му в ж.к. „Хаджи Димитър” е задържан 29-годишният Х.Б. от Велико Търново. Според събраната информация, той е организатор на отглеждането и разпространението на марихуана. Х.Б. е криминално проявен по чл.343Б и 354А от НК, осъждан по чл. 343Б от НК. При обиска и претърсването на жилището му са открити 10 грама, още 3 пликчета марихуана, 2 таблетки с лого „Ауди”, левове и евро.

Екипът претърсил и ползвания от Х.Б. лек автомобил „Ситроен С5“, паркиран в подземния гараж на адреса в „Хаджи Димитър“. В специално пригоден тайник в колата са намерени и иззети 6 таблетки със същото лого „Ауди”, везна и самозалепващи се пликчета. На място е установена приятелката на Х.Б. - А.Ч./30 г./ от София.

Участниците в схемата са задържани за 24 часа. По случая образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2368 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини