Военните скочиха срещу Аню Ангелов в нета

  • 27 септември 2012 10:38

  • 2575
  • 13
Военните скочиха срещу Аню Ангелов в нета
©

Военните не подкрепиха полицаите в протеста им за увеличаване на заплатите, но скочиха срещу министъра си Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март в нета. Повод станаха готвените от Министерството на отбраната отстъпки от социалните придобивки на военнослужещите, в замяна на което ще им вдигнат възнагражденията.

Според сайта pan.bg Съветът по отбрана е обсъждал вариант за минимално увеличение на заплатите, който да бъде предложен на министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Информацията е потвърдена от военното ведомство. „Чака се края на седмицата, за да се оповестят решенията”, обясниха оттам.

На съвета са били предложени две съществени отстъпки от придобивките на военнослужещите - отпуските да се намалят от 40 на 30 календарни дни, а пределната възраст за пенсиониране на младшия състав да стане 52 г. при минимална служба 27 г. Само при изпълнение и на двете условия военните ще могат да се уволнят и да получат пенсия и 20 заплати. В момента те имат право на пенсия, когато навършат 15 години осигурителен стаж. Това обаче не е обвързано с годините служба.

„Колеги, докога ще се гаврят с нас? Когато приемаха увеличаването на осигурителния стаж от 25 на 27 г., пророкувах, че ще продължат да ни унижават, защото тогава приехме без възражение гаврата. Ето, сбъдна се. И ако и сега не излезем да пушим пред МО в знак на протест, значи наистина сме овце и ще продължат да ни стрижат. Това няма да е последното. Затова "Пушенето не вреди на вашето здраве", пише Миро Любенов в сайта pаn.bg. В по-крайни коментари се предлага шефът на МО да отиде на психиатър, а други напомнят, че той в момента взима 3000 лв. заплата и максималната пенсия като бивш военен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2575 13

Коментари 13

Добави коментар

2013.01.13 | 21:22

13
Тия хрантутници пък кво реват и те? Не стига че по цял ден лежат, ами и претенции имат!
rednik

2012.09.28 | 18:12

1
ti si mnogo tap ama mnogo tap

2012.10.30 | 10:24

12
Не съм военен но според мен трябва да намалят заплатите на полицаите и да увеличат заплатите на военните.Армията е силата не една страна полицията е ръжена.
яяяя

2012.10.30 | 10:23

11
защо си мислите , че трябва да бъдете най привилигировани, на какво от -горе, каква я вършите. -учите безплатно; - осигуряват ви работа , на вас и жените ви; - осигуряват ви жилища;; - сигурни и добри заплати , няма, дори и редник под 1000 лв. заплата; - плащат ви осигоровки; - дават ви по 2 % за прослужена година; - водят ви 1 категория , защо всичките , вкл. и пазачите и лентяите в щабовете; - че и 26 заплати ви дават. А нвие какво давати. - 1,2 наряда през месеца , спите, хранят ви и после почивате по 2-3 дни; - дремете по цял ден и бистрите политиката, макар че твърдите че сте деполитизирани; - лапате ппо цял ден , харчите си големите заплатките и плачете после, че ви са ниски. Заключение : В В тази държава има и други достойни люде миньори,доктори, юристи , инж. и др , включително и такива дето работят при вас като цивилни , но вземат в пъти по малко от вас и са ощетени във всяко едно отношение. Така , чи не бъдете арогантни в претенциите си.
сфрсдф

2012.10.07 | 00:08

8
Мамица ти ще таковам ако те хвана! Боклуци смотани!

2012.10.12 | 18:23

10
Лежиме по цял ден. Ама ти цяла нощ си спиш а аз пазя военни обекти,бази и скалдове.Значи кво излиза аз не си седя при семейството нощно време,за да мога да те пазя теб, да не дойде някой да реши че тея 4т тротил му трябват. Хайде спинкай си спокойно до жената и детето нощем и не дей да ревеш защото това от което се лишавам аз трябва да се компенсира по някакъв начин. И само да ти кажа, и на теб и на истаналите глупаци който си мислят че военните са хрантутници знаеш ли че в момента вземам 650лв заплата, 3 години нито една стотинка не са ми увеличили заплатата. А всичко скача нагоре.И само да ти кажа че за да ходя да те пазя вечер да спинкаш спокойно до децата си аз трябва да ида на 30км разстояние с личният си автомобил (за който съм теглил кредит) Да си осигуря ядене за 24ч (далеч от хладилника в нас) и за това цялото нещо на "хрантутника му дават 24лв (през седмицата 16лв) Замисли се малко ....
людмил

2012.10.07 | 00:08

9
Какви обекти пазиш по цяла нощ бе царвул? За малоумници ли ни вземаш? Цял ден играете белот и 1 наряд в седмицата, който проспиваш и после 2 дена вкъщи, защото много си се изморил! Теглил си кредит за кола - ние сме виновни, ходиш на работа с личната си кола - ами явно си единствения в България, който ходи на работа с личната си кола! Ами да вземем да ти плащаме бензина и да ти купуваме КУРласани, защото си единствения преуморил се бачкатор в държавата!

2012.10.07 | 00:08

7
сърдите се , че ви вдигат годините за пенсия , а пък никой не си тръгва от армията , висите до последно за келипира. А и армията се напълни с моми и дърти старци-пенсионери. Срам за народа ни , вземайте си министъра и дим да ви няма . Служите по 30 години и да ви няма повече в армията . Хрантутницr

2012.09.30 | 19:46

6
По-смешно изказване от това на 4 и 7 не бях чел... Ясно съм написал че вземам 650лв заплата смешник долен. Хода на работа с личния си автомобил само когато съм наряд бе глупак! И не не седя да играя цяла нощ и цял ден белот. 1000 лв заплата... ти в коя армия мислиш че служа бе,аз съм в БГ армия не в американската. Осигуряват ме на 552лв (много ли са) брутната заплата ми е 650. 2% на 552 колко са според теб. Само е разбрах как дават работа и на жена ми след като тя работи като продавача за 500лв... На кой осигуряват жилище бе сопол долен... живея на квартира и плащам 350лв квартира а ми дават 50лв квартирни... тея пари само за тока не ми стигат . Писна ми от такива глупаци като вас идея си нямат за какво става на въпрос ама иначе сте много компетентни СОПОЛИ гадни
?

2012.09.30 | 19:45

5
ЗОВС на РБ -Чл. 149. (2) "Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и уставите на въоръжените сили, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се!" За това ли се заклех на моята Родина, затова ли Народе. Да чета такива коментари! Сигурно искате да пренапишем Иван Вазов и "Новото гробище над Сливница" за да оцените Българската армия!
БА

2012.09.30 | 19:44

4
Не си пожелавайте и за миг дори армията да почне да работи, защото тогава с кървави сълзи ще се молите "Да лежи по цял ден".
"ЦЪРВУЛ"

2012.09.30 | 11:05

3
Боже,коя глупост да коментирам първо?Може би тази за заплащането?Но не,няма смисъл да коментирам изказването на някой,който най-вероятно не е стъпвал в казарма.Не разбрахте пи,че този похват е много полезен-"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"!Военните не работят,а само вземат пари!!!Мозъче маломерно,комплексарче нищожно напъни единствената си мозъчна гънка и проумей,че на ВОЕННИТЕ се плаща да НЕ работят,защото ако ние започнем да работим всички ПЛАЧАТ!!!
Беш

2012.09.29 | 18:08

2
Привилегия е компенсация в паричен вид за нарушаване на обикновените условия за служба и труд и също така за компенсиране на доброволния отказ от граждански права, ставайки военнослужещ.Глупак.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини