Започнаха продажбите на iPhone 5

  • 21 септември 2012 07:06

  • 1835
  • 0
Започнаха продажбите на iPhone 5
©

Феновете на Apple в Австралия и Япония първи се сдобиха с iPhone 5, новата версия на смартфона, за който предричат да има добър успех, въпреки умерените мнения относно технологичните новости в него.

Австралийците имаха тази "привилегия" заради разликата във времето.
В 8:00 часа местно време, магазинът на Apple  в Сидни отвори врати под одобрителните възгласи на тълпата пред магазина, пише actualno.com.

Освен нетърпеливите клиенти, представители на различни предприятия се възползваха от случая, за да направят безплатна реклама сред опашката, като носеха тениски с обяви за промоции, както и рекламни материали.

"Искахме да имаме първи в света този телефон, за да можем да го сравним бързо с други", обясни младият служител на фирма за оценяване на смартфони Тод Фуут, заел "пол позишън" на опашката.

Малко след Австралия бе ред на магазините на Apple и на телекомуникационните оператори в Япония.

"Наредих се на опашката в полунощ, бях осми. Това е като фестивал, който се повтаря всяка година", смее се студентът Рьохо Ямашита пред магазина на мобилния оператор "Софтбанк".

Над два милиона броя iPhone 5 бяха поръчани през първите 24 часа след започване на предварителните поръчки на 14 септември. Това показва, че последният представител на серията изглежда го чака добро търговско бъдеще.

Въпреки няколкото подобрения на някои програми и приложения, в самия апарат няма много големи промени и операционната му система започва да остарява, подчертаха експерти преди пускането на продукта на пазара.

Днес започват продажбите на телефона в осем страни (Германия, Австралия, Канада, САЩ, Франция, Япония, Великобритания, Сингапур) и в Хонконг.

Списъкът на страните, където ще се продава iPhone 5 ще нарасне на 20 от следващата седмица и ще достигне стотина до края на годината.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1835 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини