Ужаси в МВР Ловеч: Жена била изнасилена от полицай в дома си

  • 21 септември 2012 06:20

  • 27233
  • 41
Ужаси в МВР Ловеч: Жена била изнасилена от полицай в дома си
©

Жена е била изнасилена от полицай от РПУ-Ловеч, но случаят е потулен, твърди "24 часа". Жертвата реши да проговори след убийството на 25-годишната Ивелина Славчева, което потресе града със своята бруталност. В събота 33-годишният полицай Иво Маринов застреля младата жена. Преди фаталния изстрел тя многократно се оплаквала, че я преследва, обиден,че не отвръща на чувствата му.

"Познавам Ива и родителите - съседи са на баща ми. Аз също пострадах от полицейско насилие, но, слава Богу, съм жива. Опасявам се, че ако продължа да мълча, може да има и други потърпевши", разкри вчера 41-годишната жена, която вестникът нарича Валя Петрова от съображения за сигурност.  Тя била принудена да прави секс със служител под пагон в началото на годината. По това време жената и двете й деца обитавали общинско жилище в бл. 217 в Ловеч.

На 17 януари вечерта със съседите Илко Илиев и Данаил Йорданов гледали телевизия. Преди това обаче разцепила 2 тикви пред вратата на друг комшия. Между тях отдавна тлеела вражда. Той обиждал децата , убил котето , но изпросвал съжаление, като все обяснявал, че е болен от левкемия.

"Човекът си е лош по природа", твърди Валя. Жената признава, че жалби срещу нея имало много в общината. По график, изготвен лично от домоуправителя, обитателите на блока ходели да я клеветят - всеки в определен ден от седмицата. Смята, че кампанията била продиктувана от завист, защото, макар и сама, се справяла с тежкия живот. Валя е разведена, но е запазила добри отношения със съпруга си.

Около 20 ч онази вечер се позвъни. Отворих - пред вратата стояха двама полицаи", припомня си жената. Казали, че идват по сигнал на съседа и я попитали защо е треснала тиквите. Тя обяснила, те проявили разбиране и си тръгнали. След час пристигнал друг екип заради силна музика. Домакинята ги поканила вътре и попитала чуват ли високи децибели. Малко след като си тръгнали униформените, дошла и трета патрулка.

"Сигурно сънувам, това не може да е истина", помислила си Валя. "Защо пръсна тиквите" - питали пак. "Защото имаше Хелоуин", отвърнала. Униформените почнали да се смеят, но написали акт заради тиквите.

Четвъртото посещение било от И. Ц. 35-годишният служител на РПУ влязъл сам - колегите му чакали в патрулката, твърди Валя. "Момчета, излезте навън - ще пиша акт", подканил той съседите Илко и Данаил. Щом вратата се затворила, пазителят на закона се обърнал към Валя: "Виж какво, няма да ти пиша акт, много ми харесваш. Ще направим следното - вместо да те глобявам, искам да бъда с теб".

Валя го ударила на молба. "Разстроена съм, оставете ме на мира", повтаряла. "Много ми харесваш, събличай се бързо", казал И. и заключил вратата."Как можех да реагирам, като той беше въоръжен. Да викам за помощ - ще стане по-лошо. Не знам психиката му каква е. Може да ме гръмне", разказва жертвата. Казала на мераклията, че тези 5 минути ще му струват скъпо. Не твърди, че бил груб, но я обладал точно за 5 минути.

Позвънила на адвоката си Илиян Илиев. Той й наредил да не се пипа и веднага да тръгне към него, за да отидат при съдебен лекар. Вместо на преглед обаче защитникът я завел в РПУ при началника му Светослав Съев. Освен него в кабинета били юристът на полицията и още един представител на следствието според Валя.

"Даже шеф на полицията ми звъня по телефона да не говоря. Да кажа, че се познаваме отдавна с И. Ц. и че съм го направила по взаимно съгласие", казва жената.

И тъй като дясната й ръка не е особено подвижна след преживяна катастрофа, адвокатът писал показания вместо нея, като я уверил, че ще бъде преместена в друго жилище, където тя пожелае. В присъствието на другите я убедил да не пуска жалба срещу насилника.

Полицейските шефове обещали, че ще помогнат, а Ц. на момента ще бъде накаран да напусне, за да не го уволняват. "Най-голямата ми мечта бе да се махна от това бунище и да живея в 2 стаи като нормален човек, затова приех", съжалява за наивността си Валя. Тя е категорична, че се подписала под скалъпените показания, написани от адвоката, под диктовката на трима полицейски шефове, и си тръгнала. Преди това я посъветвали да се изкъпе и да изпере дрехите си.

И в омерзението си тя го сторила - не помислила, че унищожава преките доказателства за посегателството над нея. Какво е станало с И. Ц. ли? Той първо й позвънил на сутринта след изнасилването. После отишъл в дома й да моли за извинение, защото ще го уволнят. Потърсил от жертвата си съжаление, тъй като имал 55 хил. лв. кредит и дете на 4 години.

"Виж какво, Валя, че ми хареса, хареса ми. Ако трябва, пак ще го направя с теб", казал Ц. И тя го съжалила. След което пред нотариус сключили споразумение да изплати 1000 лв. "Не ги исках тези мръсни пари, но адвокатът ми ме посъветва да приема това, което ми се полага", разказва Валя.

До 6 март вярвала, че с мълчанието си е извоювала жилище за децата. Тогава обаче надеждите рухнали, защото дошли представители на общината и я изхвърлили от ведомственото.

"Вместо да разглася случая и да взема обезщетение, аз съм на улицата, без работа и без пари", разплаква се Валя. След преживения стрес 11-годишният й син развил тежък диабет и изпаднал в кома - едва го спасили. Дъщеря й, на 14 г., е с нервно разстройство.

"Съгласих се да спася полицията, да не станат за смях пред цяла България. А те много яко ме подведоха. И ме е страх, че нещо се мъти зад гърба ми", допълва с горчивина Валя. Най-големите тревоги са за децата и близките й, а и тя самата да не пострада от "случаен инцидент". Това е поредният случай с насилие с полицаи в Ловеч след като Иво Маринов застреля хладнокръвно 25-годишна жена.

Последвайте канала на

Novini.bg
27233 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
Мишо

2014.07.15 | 20:16

41
Трябва да се увеличат заплатите на полицайте, за да могат да си плащат, а не да изнасилват.
Пламен

2012.09.23 | 12:26

4
Толкова ли не виждате целта на всичко това? Някой е много притеснен от протеста в неделя и справедливите искания на полицаите! Жената в Бургас беше убита от БИВШ полицай, но за медиите той беше просто полицай. Сега раздухват смешна история само и само да настройват обществото! Убийството на жената в Ловеч е брутално престъпление и убиецът ще получи своето наказание, това не подлежи на коментар! Това прави ли всички полицаи убийци? По-голямо зло от продажните медии в тази държава няма!

2014.07.15 | 20:16

40
"убиецът ще получи своето наказание, това не подлежи на коментар" - Сериозно?! Ама ние ги знаем тия убийци. Получават по 10 години и след 5 са навън. И не казваме че всички полицаи са убийци. Просто 90% от тях са долни престъпници, които са получили униформата чрез връзки и подкупи. И които въпреки високите си заплати и куп привилегии, с всичката си наглост настояват за 25% увеличение на заплатите!
???

2013.10.18 | 19:23

29
ti policai li si che se opravdavash??
SS

2013.10.18 | 19:22

27
нашия не го приемай лично но честен и хубав полицай български не съм срещал и не познавам бил съм във чужбина доста време и там има полиция но винаги има 1ви път педупреждават хората помагат им и ако не човечиш тогава вече си носиш кръста а тука вие какво правите веднага глобата наказание и тем подобни но мисля че го знаеш по добре от всички нас
True

2014.07.15 | 20:15

39
Tapa shavrantia.Tarsi senzacia i lesni pari
Пиночет

2013.10.20 | 15:55

38
Що ме триете бе, блюдолизни простаци?! Ще го помествам цял ден
С.

2013.10.18 | 19:03

5
Я виж ти.. Не знаех, че вече празнуваме Helloween. Направо казвам да впишем в календарите и Thanksgiving day. После 4th July.. Абе, много и интересни празници си имат американците - първия петък на еди кой си месец. Последния петък на еди кой си месец. Еди кой си понеделник от еди кога си.. Ама не разбирам що се правим на интересни и празнуваме чужди празници като помаците - само аху-ихи да има, а другото не е важно.
Э

2013.10.20 | 15:54

37
Че то и Великден така се определя!
един помак

2013.10.18 | 19:07

22
Абе ти изобщо виждал ли си помак на живо,че да твърдиш такива глупости за празниците ни?Празнуваме си наши празници и много добре си го правим.Е,някои са ни общи с вас,християните,но това не означава,че не са наши.Дължи се на общото ни минало и настояще.
Ц.

2013.10.18 | 19:05

15
Това ли ти се стори най-важно в цялата случка...Нямам думи...
Grave Digger

2012.09.22 | 22:05

3
Halloween не е американски празник!
Прозорлив

2013.10.18 | 19:08

24
Тази си е жива проститутка! Съседите затова постоянно са се жалили от нея. Полицая не си е платил след сеанса и тя го е категоризирала като изнасилване. Това е :)
f the system

2013.10.20 | 15:53

36
дори и така да е - искаш да кажеш, че е нормално полицай да ползва услугите на проститутка вместо да я арестува, като и да я заплашва с положението си за да го прави (вместо да плати)

2013.10.20 | 15:53

35
Позвънила била на адвоката си... колко живущи във ведомствени жилища, едва свързващи двата края си имат адвокат? Който пък от своя страна да работи срещу клиента си...
ПЕТКАН ПЕТКАНОВ

2013.10.20 | 15:52

34
СЪЩИЯТ ТОЗИ ПОЛИЦАЙ- И.С.Ц.,В МОМЕНТА Е КАНДИДАТ ЗА ПОЛИЦАЙ В СЪДЕБНА ОХРАНА ЛОВЕЧ.
Факт

2013.10.19 | 18:14

33
Честит празник, от проченото ми става ясно, че хората много са набрали на полицията, обаче съм убеден, че този разказ на "изнасилената" е пълна лъжа, пълна лъжа адвокатът й я завел в районното, там 3 началници-пълни глупости, а и толкова желала друго жилище, че решила да не се оплаква, че е изнасилена, а и адвокатът й я бил убедил. Някои хора търсят сензацията и по-лошото искат да са сензацията не е сериозно да взимаме всичко за чиста монета, не е зряло, а особено за този случай ами съшито е с бели конци!!!
joop

2013.10.19 | 12:18

32
41год. не добре жена,който вярва на този смешник журналист,цепила тикви.35 год. полицай тази мис плеймеит ли е,боже пази България от българите

Добави коментар

Водещи новини