Вежди Рашидов: Явно съм добър строител

  • 16 септември 2012 17:33

  • 1461
  • 3
Вежди Рашидов: Явно съм добър строител
©

България е талантлива, но е затворена. Ако не показваме културата на страната ни, няма никакъв смисъл само да се гъделичкаме под мишниците колко сме добри. За пръв път в историята се случва страната ни да бъде показвана в Лувъра. Това заяви министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в предаването "Нека говорят" по Би Ти Ви.

За българския Лувър, той заяви, че иска този музей да има звучно и къса българско има и за целта е обявил конкурс на страницата на културното министерство. "Ще се строй, не само това, но и аз смятам да му прережа лентата", категоричен е Рашидов.

"Ще направя моя отчет за това, което съм свършил през мандата, все едно е списание", каза още министърът на културата.

Попитан дали прави още скулптури, той бе категоричен, че работи, но много по-малко от преди.

Много скептици имаше за това, което трябваше да свърша, но за съжаление няма да им се отвори парашута, имам ремонтирани 7 театъра, открил съм музей и работим по Ларгото. Явно съм добър строител, каза още Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Хубаво е да се научим да се поставяме на мястото на потърпевшите, тогава ще си отговорим и на повече въпроси. С тези думи министърът на културата случая с иконописеца Йордан Опиц, който е осъден на затвор за убийството на крадец. Кампания в защита на художника е подета в социалната мрежа "Фейсбук".

„Ако в твоя дом влезе някой неканен, нали трябва да защитиш себе си, семейството си, децата си. И ако няма кой да защити ти трябва да имаш правото си, свещено и неприкосновено за теб, да може да го защитиш", каза Рашидов.Той призна каза, че си е задавал въпроса как би постъпил и отговорът е: „сигурно също като него". Той определи случая като тъжна и нелепа история. Хората на изкуството са хора, които носят добро. Ние не сме ченчаджии, не сме крадци. Ние сме група хора, които винаги носят добри дивиденти на нацията си, отбеляза Рашидов. Той изрази надежда този случай да мотивира обществото. 

„Хора с убийства ходят по улиците с условни присъди, ходят крадците да ограбват всеки ден домовете ни, не искам да коментирам съдебната система, но обществото трябва да ни гарантира сигурността на всички - няма значение дали сме министри, обикновени хора", каза Рашидов.

Последвайте канала на

1461 3

Коментари 3

Добави коментар
Surpi

2012.09.19 | 00:44

3
Значи като министър на културата не ставаш и си пълен провал!
OON

2012.09.17 | 13:40

2
рязана карабина с тлъст сурат, какво повече да се каже?!
ss

2012.09.17 | 13:40

1
ne ti si prozzzzzz rezak

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини