„Булевардът”

  • 14 септември 2012 10:05

  • 479
  • 0
„Булевардът”
©

Всеки голям град в света има своите емблематични булеварди. Ако не си минал оттам, все едно не си бил там.

В България няма друга улица, която да е възпята в толкова популярна балада. „Цар Освободител”, или „булевардът с лиричния ритъм” и преди и сега си остава един от символите на София.

Този филм е за една история с неочаквано начало и още по-неочакван край. Журналистически и режисьорски разказ за това, как гражданската позиция може да бъде чута от кмета и да промени малка част от действителността. Написаното в стария вестник се превръща в нова градска среда. Кой го прави и през какви перипетии минава една добра идея – това е единият сюжет на документалния филм „Булевардът”.

Другият е свързан с неочаквания край. Защо скулптурната фигура на Писателя Радой Ралин не успя да заеме мястото си на изградения постамент пред Софийския университет и как през 2012 година отново се опитахме да цензурираме сатирика.
Двете истории се развиват в продължение на година и половина на булевард „Цар Освободител” между Орлов мост и Алма Матер.

Премиерата на документалния филм „Булевардът” на журналиста Екатерина Генова ще се състои на 16 септември от 20.30 ч. в летен театър „Глобус” (Лятна сцена „Арт Спейс” в парка на НДК).
 

Последвайте канала на

479 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини