Нова отрова убива бездомните кучета

  • 11 септември 2012 08:47

  • 1738
  • 3
Нова отрова убива бездомните кучета
©

С  нова отрова убиват бездомните кучета. Най - лошото е, че отровата е с формата на бонбони и така тя е опасна и за децата.

След поглъщане на отровата, животното си променя походката, после започва да излиза бяла пяна от устата му, която постепенно става червена и животното умира.

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" заяви в студиото на Нова телевизия, че от цяла България има сигнали за убити бездомни животни с отрова. По думите му,  културата на българина е в основата на това да се натравят кучета.

В студиото на Нова телевизия д-р Манол Нейков, директор на "Екоравновесие" съобщи, че не е масово отравянето на бездомни песове. Той призна обаче, че доста често в предприятието постъпват сигнали за трупове на бездомни животни. Д-р Нейков обаче информира, че това със сигурност не е начинът да се изчисти София от кучета. Той обясни, че мястото на мъртвите се заема от нови.

Явор Гечев призова от ефира на Нова телевизия да се промени отношението към животните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1738 3

Коментари 3

Добави коментар
Сашо

2014.04.13 | 22:47

3
Щом общините не си вършат работата, нормално е да има гражданска саморазправа.
Грендел

2012.09.12 | 05:40

1
Ей боклук тъп, утре, ако, не дай Боже някое дете се натрови от същите "бонбони" и това ли ще е саморазправа бе идиот, ако е твоето дете или на твои роднини дете???? Това ли трябва да стане, за да има съд за такива боклуци, които разхвърлят отрова навсякъде, те създават предпоставки за убийство по този начин. Всеки с малки деца знае, че за половин секунда изтървеш ли ги от поглед и белята е станала.
Васко

2014.04.13 | 22:46

2
Че е опасно за децата да се тровят кучетата по този начин спор няма! Но ти Грендел не обиждай човека. Идиотите са всички тези "управленци" и природозащитници, които напълниха държавата с кучета. Градовете и селата са ареал на хората и кучетата трябва да се избият.Държавата няма финансови възможности да ги отглежда в кучкарници и да ги храни. За един два месеца всичко трябва да е излови, евтаназира и повече този хаос да не се допуска.

Добави коментар

Водещи новини