“Чудната петорка”

  • 10 септември 2012 09:41

  • 1164
  • 0
“Чудната петорка”
©

Новата анимация на DreamWorks Animation's „Чудната петорка”, чиято премиера е на 30 ноември 2012 г., ще бъде отличена с награда „Hollywood Animation Award" за 2012 г. на 16-та годишна церемония на „Холивудските филмови награди”. Събитието, провеждано с подкрепата на The Los Angeles Times, ще се проведе на 22 октомври 2012 г. и отличава високите постижения и иновации във филмовото изкуство.

Режисиран от Питър Рамзи и по сценарий на носителя на „Пулицър” Дейвид Линдзи („Заешка дупка”), „Чудната петорка” е създаден на основата на популярната, едноименна книга на Уилям Джойс. В началото на тази година Джойс печели „Оскар” за късометражната анимация "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore" и е наречен от авторитетното издание „Нюзуик”: „Един от 100-те творци, които трябва да видите в новото хилядолетие”.

Новината за оказаната чест е съобщена от Карлос Де Абреу, основател и изпълнителен директор на „Холивудските филмови награди”. „Огромно удоволствие е да обявим „Чудната петорка” за носител на тазгодишната награда за анимация. Като представител на авангардния стил в анимацията, съм убеден, че филмът ще се превърне в класика за бъдещите поколения.” Сред заглавията, носители на престижната награда са още „Колите”, „Ранго”, „Рататуй”, Играта на играчките 3”, „В небето” и „Уол-и”.

В „Чудната петорка” като озвучаващи актьори участват Крис Пайн, Алек Болдуин, Хю Джакман, Айла Фишър и Джъд Лоу. Продуценти са Кристина Стайнбърг и Нанси Бърнстейн, а изпълнителни продуценти са Гилермо Дел Торо, Майкъл Сийгъл и Уилям Джойс.

“Чудната петорка“ е магическо, епично приключение, което разказва историята на Дядо Коледа, Великденският заек, Феята на зъбките, Сънчо и Джак Скреж. Легендарните герои притежават изключителни и непознати до сега способности. Когато зъл дух, известен като Мрак, хвърля ръкавицата с претенцията си да завземе света, тези безсмъртни Пазители ще трябва да обединят силите си за първи път, за да защитят надеждите, вярванията и фантазията на всички деца по света.

Последвайте канала на

1164 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини