Очаква се интензивен трафик по пътищата

  • 05 септември 2012 18:03

  • 448
  • 0
Очаква се интензивен трафик по пътищата
© Булфото

Движението по пътищата в страната е спокойно, въпреки задаващите се четири почивни дни, съобщи пред Дарик радио главен инспектор Красимир Костов от „Пътна полиция".

Специална организация на работата са предвидили от КАТ, обясни Костов, като е засилено полицейско присъствие и готовност за регулиране на потоците от автомобили.

От „Пътна полиция" отправят призив към родителите да бъдат внимателни и да не допускат непълнолетни младежи да се качват зад волана, тъй като това са едни от най-честите случаи на инциденти по време на празниците.

„Очаква се в късните часове на вечерта да се образуват колони към най-основните направления - към Черноморието, по магистралите, към Кулата - по пътя през Дупница и Благоевград. Засилено е присъствието на „Пътна полиция" с готовност за регулиране на потоците и недопускане на задръствания. Има ремонтни работи на магистрала Хемус във Варненско. Пътуващите за Шумен и за Варна се отклоняват по обходни маршрути", добави гл. инспектор Костов.

Той припомни, че на международния път София - Кулата, близо до КПП Дяково и до Долна Диканя има предупредителни табели за строителен обект заради строителството на АМ „Струма": „Има къси отсечки, където движението е отклонено по временни трасета, с ограничение на скоростта до 30 километра в час на места. Изпреварването е забранено".

„По другите пътища, където има интензивно насрещно движение, препоръката е да се спазва скоростта на колоната на по-голяма дистанция. Да не се предприемат излишни рискови изпреварвания", призова Краси Костов.

Той препоръча на шофьорите, които са уморени, да не пътуват тази вечер. „Препоръчителния час за пътувания на дълги разстояния е в четвъртък рано сутринта. При четири поредни почивни дни много често се сяда на трапезата. Развеселените родители и възрастни понякога лесно предоставят ключовете на неправоспособни шофьори. Това е много опасно и често е довеждало до смъртни случаи. Да не се допускат такива хора да сядат зад волана. За целта може да се потърси съдействието на полицията чрез телефони 166 и 112", добави още главен инспектор Красимир Костов.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
448 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини