Вацлав Клаус остро разкритикува преминаване към енергоспестяващи крушки

  • 02 септември 2012 17:25

  • 2850
  • 2
Вацлав Клаус остро разкритикува преминаване към енергоспестяващи крушки
©

Чешкият президент Вацлав Клаус остро разкритикува решението на ЕС за преминаване към енергоспестяващи крушки, които да заменят традиционните, използвани досега.

Клаус заяви, че няма намерение да си купува нови крушки, а ще продължи да използва от старите.

ЕС реши от първи септември да спре в страните членки производството на досегашните крушки, работещи на принципа на нажежаването. Така, който не е успял да се запаси с тях, вече ще трябва да купува от новите - но и по-скъпи артикули.

В продължение на три години - от 2009-та насам, постепенно бе прекратено производството на 100, 60, а сега и на 40-ватови крушки.

"Ние сме свободни хора, искаме да се ползваме от остатъците на свобода в сегашна Европа и можем сами да решаваме какви крушки искаме", заяви Клаус на откриването на изложбата „Земя кърмилница" в Чешке Будейовице.

"Искам да кажа на европейските политици - оставете това решение на нас, гражданите. Дайте ни възможност сами да решим каква крушка искаме да си купим", каза още чешкият държавен глава.

"Трябва да похваля съпругата ми, която с голямо удоволствие купи огромно количество класически крушки. Така че се надявам до края на живота си да използвам тези великолепно светещи крушки, с които съм свикнал не само аз", изтъкна още Клаус.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2850 2

Коментари 2

Добави коментар
ROB

2012.09.06 | 02:10

1
бог да благослови чехите,в това блато никога няма да се родят свободни хора .на тази земия няма да се родят българският Bацлав Xавел и българският Bацлав Kлаус.земя на роби и преклонени глави.

2012.09.06 | 02:10

2
добре е че се наричаш роб,защото имаш робско мислене.ние в България си имаме Ботев,Вазов,Левски,Капитан Петко войвода,Любен Каравелов и още много други.

Добави коментар

Водещи новини