Димчо Михалевски: Народът има нужда от доходи, не от магистрали

  • 31 август 2012 18:13

  • 5332
  • 51
Димчо Михалевски: Народът има нужда от доходи, не от магистрали
©

Ако съм управляващ и трябва да избирам дали да дам пари за път, спортна зала или да увелича доходите на хората, ще избера доходите. Това заяви на пресконференция в Смолян депутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски.

Той разкритикува поведението на вицепремиера Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който е на обиколка в Смолянско и заяви, че внушенията, че в региона не е правено нищо в изминалия мандат са безпочвени. Михалевски предостави данни, от които е видно, че само Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отпуснало над 200 млн. лв. като инвестиции в инфраструктурни проекти и в 10-те общини без политическо делене на "наш и чужд кмет", както сега.

"Специално за околовръстното шосе на Чепеларе предишното правителство е отпуснало 2.3 млн. лв. с които пътят е прокаран и подготвен и ГЕРБ само трябва да го довърши", посочи Михалевски. По думите му вместо пътят да е готов досега той е спиран два пъти от правителството на ГЕРБ. "Министър Цветанов обеща пътят да започне през март догодина, но не обеща, кога ще е завършен, също както обещава и за спортната зала", заяви Михалевски. Той отбеляза, че в мандата на Тройната коалиция са направени пътищата Соколовци- Средногорци, Рудозем- границата с Гърция, Арда- Горна Арда, Печинско - Златоград, рехабилитирани са и повечето държавни пътища, решено е водоснабдяването в Пампорово и смолянските курортни ядра с 11 млн. лв. "За разлика от ГЕРБ ние работихме и бяхме по-добри управленци", посочи депутатът. Според него правителството на Борисов се е провалило в Родопите.

"За три години те не направиха нито един проект", заяви инж. Михалевски и даде пример със спрените ремонти на пътищата Смолян- Стойките, Пампорово - Смолян и Смилян - Рудозем. Пътят Асеновград- Чепеларе пък се движи със закъснение от 1 година до момента, като прогнозата е да се проточи още една година и вместо вече по него да се пътува нормално и безопасно, кошмарът за шофьорите ще продължи до есента на 2013г., заради липсата на нормално финансиране. Провален е и проектът за язовир "Пловдивци" при условие, че всички процедури са били доведени до край, т.е. до първа копка. "Вместо сега да няма водни режими в Мадан и Рудозем, ГЕРБ спря проекта и го отложи най-малко с две години и то в условията на тежка криза и безработица", отбеляза социалистът. Михалевски изтъкна, че основният проблем на хората е безработицата и ниските доходи. "За три години бензинът е поскъпнал с 50%, а дизелът с 45% и вместо да се търсят адекватни реакции, финансовият министър обещава индексация на пенсиите от 6-7%, което е нищо на фона на огромната инфлация", отбеляза народният представител. Според него през есента и зимата предстои социален взрив, тъй като хората са на ръба на оцеляването.

Михалевски каза още, че родопските общини са натикани в ъгъла, в "последното купе на последния вагон от композицията", като по финансовите показатели за оценка от Министерството на финансите са на последните места, при положение, че Смолян е бил на 88-мо място от 264 общини,а сега е на 212-то. Според официалните данни общините в Смолянско получават с 35% по-малко от държавата, а данъците, които събират са с 50% по-малко, което показва тежкото положение на хората и бизнеса. "БСП си поставя задачата след като спечели изборите догодина да мисли само за доходите на хората, защото положението е много страшно. За първите 200 дни ние имаме амбициозна програма да възстановим поне 1/3 or загубените от ГЕРБ 400 000 работни места, както и да дадем свобода на фирмите, които са притиснати, а това води до по-малко данъци и взрив на сивата икономика, заключи Михалевски.

Последвайте канала на

5332 51

Коментари 51

Добави коментар

2012.09.03 | 22:42

50
щом тия дето крадат 70г. ревът за х* значи сме на добре.
shatterer

2012.09.03 | 22:43

51
Може и да сме на добре......ама в главата ти не е добре!!!

2012.09.02 | 23:42

43
Платен гъзолизец! Вие за един мандат окрадохте повече, отколкото всички останали по време на прехода!
студент

2012.09.02 | 15:55

27
Трябва да сте на ясно, че ГЕРБ ако получи ВТОРИ мандат България ще загине и ние заедно с нея.Очаква ни национална катастрофа и увеличаваща се бедност......

2012.09.03 | 17:17

49
Е тоя е платен клакьор. Защо га казваш това, бе човек? Какви аргументи имаш (ако имаш изобщо). Има ли криза в света? Защо Гърция, Румъния, Естония, Испания, Исландия, Ирландия са пред фалит? И тях ли ги управлявя ГЕРБ? Защо Италия се клани? Защо във Франция се чудят как да избягнат нестабилността? И там ли е ГЕРБ? Не, не е. Ти може би знаеш това, но ти е казано да плюеш и ти изпълнявяш. Ясно е кого подкрепяш. Твоите ги е страх, че може да влязат в затвора и такива като теб трябва да изразяват "народната подкрепа" за тях. Иска ви се властта отново. Не се накрадохте! Малко ви е. Алчни престъпници. Но хората ви показаха на изборите какво мислят за вас: СДСто се чуди как да влезе в парламента, а БСПто от всеобща подкрепа, се радва на 17(!) процента и е трета (!) сила. Резил! Там ви е мястото. Няма значение червен ли си, син ли си. Един дол дренки сте. За 25 години като си подмятахте властта, до къде докарахте държавата, бе юнак. Ти да не мислиш, че сме идиоти, че да ти се хванем на плоските номера. В тежка позиция сте. Обвинявате ГЕРБ за това, което дружно направихте. Превърнахте България в бананова република. Вън от политиката! Това заслужавате и сини и червени! И присъди! Дълги!
циганин с голем кур

2012.09.03 | 00:51

48
ДЪРВИМ ГО И ЧАКАМ ТИКВАТА У ПАНДИЗО - ЧЕ ГО ПРАИМ ПЪРВА ЛЮБОВНИЦА ха-ха-ха-ха
bez dumi.

2012.09.02 | 23:50

47
magistralite se stroqt naroda vseki izminat den e po gladen dokoga li 6te tarpim tova.
onq s konq

2012.09.02 | 23:45

46
Обикновено който те наэначава на работа,той ти определя и эаплатата.Та се чудя всички дето искате увеличение на эаплатите от ББ все в министерския съвет ли работите?
Марж на село да бачкате

2012.09.02 | 23:44

45
Върви да пасеш животните и да почешеш коня ! Тия дето дрискат в градината или клозета им е в съседното село акъл да не дават !
dido

2012.09.02 | 23:42

44
тоя михалевски какво е подхванал тези родопски общини те всичките са към ДПС затова през мандата на тройната коалиция са им отпуснати толкова много пари като 30% да не казвам 50 са излапани от партийни дейци
t1

2012.09.02 | 22:07

42
Тъпото копеле не разбира, че Европа отпуска тия пари по предназначение. Ако тия тъпанари върнат парите, които са откраднали и изяли за повече от 50 г. народът ще има стандарт на живот като в Германия. Ега ти наглостта !!!!!!!!!

2012.09.02 | 22:07

41
Още ли има заблудени индивиди който си мислят,че някой политик ще ги оправи ?

2012.09.02 | 22:07

40
Аз не знам за вас, но от новите пътища пестя яко пари за ремонт на бричката ми. През 2-3 месеца хвърлях по 500 лева за колата за ремонти и нови части, сега с новите пътища хем, че по гладко се кара, хем че не съм я карал на ремонт от вече не помня, но 100% има 6 месеца. Аз предпочитам пътя, пред дохода реално погледнато вместо да ми вдигнат мизерната заплата с 30 лева ако има и толкова, аз си пестя по 100 лева на месец за ремонти.. минимум.. така, че не съм на неговото мнение..
Адолф

2012.09.02 | 22:06

39
какви нови пътища бе брат ти на 30 км. магистрала нови пътища ли му викаш,само по новата магистрала ли шофираш?На излизане от В.Търново в посока Варна в момента до разклона за Г.Оряховица в момента правят едри кръпки на свличащия се и набръчкан път,това според теб нов път ли е?Тая настилка трябва да се поднови цялата,би трябвало да има пари за нова щом има за магистрала така правят в по голямата част на Европа,това че не се плаща за цялостна подмяна си е жива далавера за тия боклуци дето си играят с нашите пари.За съжаление много малко хора разбират от водене на политика,за това тук не се гласува за някой защото си наясно каква политика ще води и дали те устройва а се гласува по симпатии.-Тоя ми е симпатичен ще гласувам за него,не го псувайте гледай убавец е що да не му дадем властта.Германците карат нови коли не благодарение на пътищата си,а ти си доволен от това че не ти се е налагало да си ремонтираш колата и си напълно удовлетворен от Б.Борисов.И накрая призовавам всички политици над 40 годишна възраст незабавно да напуснат политиката защото ние младите страдаме именно заради Вас
shatterer

2012.09.02 | 16:59

33
Ха ха ха ха......а пък когато бензина стане 10 лв, колата ти изобщо няма да излиза от гаража........представи си тогава колко още ще пестиш от ремонти ха ха ха...........ПРОСТ НАРОД....СИЛЕН ГЕРБ!!!!!
Alex

2012.09.02 | 21:28

38
Парите ще се изядат и после пак същото-рев и оплакване!

Добави коментар

Водещи новини