Кметски наместник пълни дупки по пътя със собствени пари

  • 31 август 2012 09:13

  • 1339
  • 0
Кметски наместник пълни дупки по пътя със собствени пари
©

Кметският наместник на село Главаци, община Криводол е извадил пари от джоба си, взел и заем от приятел, купил асфалт и запълнил дупките по улиците в селото, съобщи БТВ.

Митко Костадинов познава всеки жител на Главаци. По списък те са 312 души. През лятото са още повече заради децата, които идват за ваканцията.

Кметският наместник знае за всеки проблем, включително на коя улица колко и какви дупки има. Митко Костадинов и преди е бил кмет, при това цели 10 години - само че в един друг политически строй. Сега е с крайно ограничен бюджет, но укорите за лошото състояние на главните улици в селото не са му спестени.

"Пътникопотокът е голям. Имаме два сервиза и те постоянно идват. Когато пътят не е направен, винаги критиките са към кмета, а не към някой друг", заяви Митко Костадинов.

Кметският наместник се амбицирал да оправи нещата сам. При това в момент, когато от няколко месеца по-големият от него кмет забавил заплатата му.

"Решихме да го направим, пък после нещата дано се нормализират. Ако има добра воля, ще ни възстановят парите", обяснява Костадинов. Той поръчал 20 тона асфалт и платил по 132 лева за тон. Заради по-качествения материал надхвърлил предвидените 2500 лева. А понеже трябвали пари и за горивото на машините, потърсил помощ от приятел.

"От едно момче съм взел назаем, но ще му ги възстановя като се оправя малко", надява се кметският наместник. Най-много асфалт отишъл за закърпване на пътя към Вършец и за входната артерия към Криводол. Селото е точно на средата между двете общини.

Пари за работа не са харчени, защото са помагали местни.

Последвайте канала на

Novini.bg
1339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини