Тотю Младенов: Всички пенсии ще се увеличат с еднакъв процент от 2013 г.

  • 31 август 2012 07:57

  • 2824
  • 5
Тотю Младенов: Всички пенсии ще се увеличат с еднакъв процент от 2013 г.
©

Има трудови аташето в страните, в които има много българи и там се правят трудово - информационни компании, съобщи пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Той поясни, че целта е да се привлекат българите в страната ни и да се направи държавата привлекателна за младите хора. "Отворихме много схеми по ОП "Човешки ресурси" с тази цел", припомни министърът.

Младенов съобщи, че се прави всичко възможно догодина да се увеличат доходите на българите. Той призна, че ситуацията в страната е изключително тежка, но изрази надежда това да се промени.

"През последните години направихме доста сериозни реформи в пенсионната система. На базата на тези реформи ние можем да си позволим по - доброто изпълнение на приходите на НОИ и да увеличим пенсиите", каза Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Той поясни, че се обсъжда все още процентът, с който ще се увеличат пенсиите. Те ще бъдат актуализирани с еднакъв процент.  По думите му увеличението ще бъде най - малко 7,6%,

Според социалния министър трябва да се увеличи максималният осигурителен праг. По думите му, има предложения на синдикатите в тази насока, но всички идеи ще бъдат подложени на дебат.  Той бе категоричен, че ще прецени за кои професии  може да бъде увеличен осигурителният праг и поясни, че не иска заради подобни промени да има увеличение на безработицата.


Относно твърденията, че има ръст на безработицата за първи път от години през летните месеци, Младенов заяви, че това са пълни лъжи.

Министърът съобщи също така, че масови проверки е имало през летните месеци и тази година по морето. По думите му, намаляват хората, които работят без трудови договори, както и тези, които са на 4 - часов трудов договор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2824 5

Коментари 5

Добави коментар
Бедните да го духат

2012.09.03 | 22:31

5
Еднакъв процент, това си е "социална" мярка.
Бягайте

2012.09.03 | 22:31

4
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, „завършили” на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. ”Партиите” са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият „премиер” Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ УРОДИ НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, пожарникари и помияри от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни помияри, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н.… Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа свиня, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, помиярска музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни плужеци от медиите ги заливат и им промиват мозъка с „патриотизъм”: „Колко е хубаво в България”. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.
Иванов

2012.09.03 | 22:31

3
Няма нужда от увеличение на пенсиите - ние искаме Правителството на ГЕРБ да си отива час по-скоро - те предадоха България !!!!

2012.09.03 | 22:31

2
да става 3 та световна война ,че ми омразна,то става все по зле и по зле

2012.09.03 | 22:31

1
не в проценти,а в пъти трябва да се увеличат пенсиите.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини