Цената на парното няма да се променя

  • 28 август 2012 12:00

  • 1561
  • 3
Цената на парното няма да се променя
©

Всяко намаление в договорите за доставка, което бъде постигнато от „Булгаргаз”, ще бъде отразено в цената, увери председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БТВ.

Той прогнозира, че цените на парното няма да се променят „освен ако няма намаляване на природния газ”.

По думите на шефа на ДКЕВР, в зимния сезон не се очаква ръст, а стабилизиране в цените на газа.

Направихме корекция в цените на топлофикационни дружества вследствие на намаляване на признати специфични разходи, припомни Семерджиев. По този начин намалихме и крайните цени, добави той и призна, че комисията не може да контролира цените, по които природният газ се внася в страната.

Ние, като регулатор, регулираме цените на вътрешния пазар. Всички договори за доставка са външни договори и те се приемат такива, каквито са. Това, което ние правим, е оптимизация, посочи Семерджиев. Не си спомням нито един случай, в който да сме повишавали цена, предложена от „Булгаргаз”, винаги сме намалявали, каза той. Затова, по думите му, дружеството има натрупан съществен недовзет приход, възлизащ на не по-малко от 150 млн. лева.

Вчера „Газпром” подписа официално обещаната още през март 11-процентова отстъпка от цената на руския природния газ за България. До 15 ноември страната ни ще подпише и нов договор за доставка, който ще влезе в сила от 1 януари. До средата на ноември обаче България трябва да обяви и окончателното си инвестиционно решение за строежа на газопровода „Южен поток”.

Последвайте канала на

1561 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пешо

2012.08.30 | 10:57

3
Парношо е доста ефтино та може още да го вдигнете
кака пена

2012.08.30 | 10:57

2
"Цената на парното няма да се променя"- ЗАСЕГА
Винету

2012.08.30 | 10:57

1
Не вярвам на нито една дума, изречена от всеки близък на властта! Мамичката ни е...те тези три години!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини