Зачестиха кражбите на вещи от автомобили и търговски обекти във Велико Търново

  • 28 август 2012 10:57

  • 847
  • 0
Зачестиха кражбите на вещи от автомобили и търговски обекти във Велико Търново
©

Във Велико Търново са зачестили кражбите на вещи и чанти от автомобили и търговски обекти, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

По повод зачестилите през последните дни кражби на вещи и чанти от автомобили и търговски обекти на територията на Велико Търново от полицейското управление в града апелират към гражданите да бъдат изключително внимателни и бдителни към личните си вещи. Само през последните 3-4 дни в полицейското управление в града са регистрирани няколко фрапиращи случая.

В петък във времето между 10.00 и 10.40 ч. от товарен автомобил, паркиран пред голям търговски обект в града и след отключване на вратата, е откраднат преносим компютър, флаш памет, зарядно устройство и фирмени документи. Следващата нощ в дискотека в града 59-годишен мъж с адрес в Горна Оряховица оставил в сепарето без надзор мъжка чантичка, с намиращи се в нея 800 щатски долара, 400 лв., 7 дебитни карти на щатски банки и др. Крадците само това и чакали и бързо откраднали вещите.

В събота е регистрирана и една джебчийска кражба на дамска чанта от кувейтска гражданка, отново с голяма сума пари, златни накити и др. в голям търговски център.

От великотърновската полиция препоръчват, за да не станат гражданите жертва на ловки и нагли крадци, да не се оставят ценни вещи, дамски чанти и други скъпи предмети на видно място в автомобили, на пейки на обществени места, по гишета и щандове в магазините, без надзор. Дори когато просто се разхождат и разглеждат забележителностите на Велико Търново да си носят личните вещи грижливо прибрани на сигурно място в чанта или в джобове. По възможност да не се носят си ценни предмети и големи суми пари. Крадците се възползват от най-малкото невнимание и нехайно отношение, предупреждават от полицията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
847 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини