Проблеми с паркирането тормозят туристите в Златни пясъци

  • 24 август 2012 18:53

  • 870
  • 0
Проблеми с паркирането тормозят туристите в Златни пясъци
©

Презастрояването в курорта "Златни пясъци" от години е причина за още един проблем - липсата на достатъчно места за паркиране. Всеки ден тук репатрират десетки автомобили, паркирали неправилно.

Паркоместата са едва 1 500, а през активния туристически сезон в комплекса има над 40 хиляди летовници дневно, информира БНТ.

Хотелите са пълни, а по алеите трудно можеш да се разминеш с хора и автомобили. Да паркираш колата си в комплекса не е невъзможно, но доста скъпо. На едно от местата таксата е 5 лева на ден, независимо от времето за престой. На останалите паркинги обаче цената варира между 2 и 4 лева за час. Заради това много туристи предпочитат да паркират на забранени места, разчитайки, че няма да бъдат забелязани от "паяка". Днес късметът изневери на семейство от София.

Навсякъде има забраняващи паркирането знаци и табели, които предупреждават за опасността колата ви да бъде репатрирана. Фирма, която действа само на територията на Златни пясъци, светкавично налага санкцията. Освобождаването от наказателния паркинг струва 54 лв. плюс такса от 2 лв. за всеки час престой.

Според хотелиери проблемът с паркирането предстои, защото от края на август цените за почивка в курорта намаляват драстично и много българи ще дойдат на море с личните си автомобили.

Последвайте канала на

Десислава Станева
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини