Роднини на арестуваните моряци: България не е извършвала разследване по случая

  • 23 август 2012 12:54

  • 1014
  • 2
Роднини на арестуваните моряци: България не е извършвала разследване по случая
©

Семействата на задържаните в Испания моряци от кораб "Св. Николай" искат среща с министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, на която той да ги запознае с информацията от испанските служби. Това се казва в разпространено до медиите съобщение на семействата.

То е по повод вчерашната среща с премиера Борисов и други изявление няма да бъдат правени до завръщане на министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от Испания, категорични са близките. След проведената среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, семействата на моряците от задържания в Кралство Испания кораб „Св. Николай” заявяват, че по тяхно мнение, от българска страна не е извършвано разследване, се казва в съобщението.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците, са несъстоятелни. Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, той е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна. Роднините недоумяват - защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите са създали в обществото мнение, че моряците са виновни. Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на премиера Борисов и министъра на МВР Цветанов са твърде прибързани.

Не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.
Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда. Борисов дори предложил - „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно. Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в Република България.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан на около 40 nm от бреговете на Испания, т.е. извън териториалното море на кралството. Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална.

Точно това очакват и близките на задържаните 21 моряци. Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация, на срещата, не е била предоставена. ”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките. Те допълват: „Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло, и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1014 2

Коментари 2

Добави коментар
SOS

2012.09.11 | 13:44

2
Роднините да се извинят веднага!!! Тиквата пак ги осъди по бързата процедура.
@

2012.08.23 | 20:59

1
Kрадци!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини