Дянков: Ще има промени, за да може да поевтинеят горивата

  • 22 август 2012 17:56

  • 1424
  • 1
Дянков: Ще има промени, за да може да поевтинеят горивата
©

"Ще променим част от нормативната уредба и някои от законите, за да дадем възможност за по-широка конкуренция, която да доведе до намаляване на цените на горивата и да се облекчи ситуацията на пазара", каза министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

„За съжаление, не може да се намали акцизът, тъй като при влизането на България в ЕС подписаните споразумения предвиждат поетапно увеличаване на акциза. Грешка е било да се разписва споразумението по този начин, тъй като доходи и акцизи трябва да са пропорционални. В момента акцизът е под минималния праг. Има теоретична възможност да се поиска намаляване, но за целта трябва да има решение на ЕК и всички останали 26 членки на ЕС. В девет от тях трябва да се проведе референдум, т.е. това няма да стане веднага. Идеята за ползване на националния резерв също не може да се задейства, защото тя трябва да се изпълни едновременно от голяма група държави в ЕС. А първата среща на финансовите министри от общността е чак в средата на септември.", допълни министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1424 1

Коментари 1

Добави коментар
ГербБрег!

2012.08.22 | 22:44

1
Хей, дребничкия Канцеларски плъх с Очилцата. г-н Стиснат, Финансова отровна гъба, - КОга ще вземеш едно мъжко и правилно решение, или Бате ти Бойоко на когото му шушнат "ония" те е стиснал здраво за ташаците и дума не дава да става за сваляне на ДДС или други облекчения. Боклуциии накарахте ни да ви повярваме, но... Филма свърши! До Декември ще изритаме всички ви Бесепари седесари депесари и други подобни мишки.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини