Столичните бакшиши няма да променят тарифите си

  • 21 август 2012 19:54

  • 668
  • 1
Столичните бакшиши няма да променят тарифите си
©

Около 7-8 години цените на таксиметровата услуга в София не са се променяли, а за този период цената на метана е скочила три пъти.

Излиза, че или преди години цените са били прекалено надути, или този бранш компенсира от някъде.

„Най-вече от поддръжката на автомобила, след това плащане на осигуровки и на трето място плащане на данъци”, обясни пред БТВ  Емил Игнатов, собственик на таксиметрова компания.

Правилата нарушават и самите шофьори.  Стойнев изчисли, че за да плати наем от 40 лв. и 20 лв. гориво, трябва да спечели 60 лв. Останалото остава за самия него. При сметки от 3-4 лв. работи 14-16 часа, за да изкара парите си.

90 стотинки дневна тарифа и левче нощна - само така, според шофьорите, сметките могат да излязат на печалба, предаде БТВ. От фирмите обаче казват, че въпреки рекордните цени на горивата тарифите няма да се променят.

И автобусните, и таксиметровите превозвачи са категорични, че в момента оцеляват на предела. И ако горивата преминат психологическата граница от 3 лв., то за актуализация на цените ще трябва да се мисли със сигурност.

Ако стане 3 лева предполагам, че с 10-15% ще се вдигнат цените на билетите, прогнозира Миролюб Столарски, собственик на автобусна фирма.

В публичното пространство се тиражира информацията, че и маршрутните превозвачи искат вдигане на билетчето, но от Столична община заявиха, че такова искане не е постъпвало.

Последвайте канала на

Десислава Станева
668 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.22 | 00:24

1
mo6tna finansova gropirovka 6te se opita da prevzeme biznesa na sega6nite prevozva4i v zialata strana kato v nai skoro vreme se prokara zakon za koli merzedes do 5 god.

Добави коментар

Водещи новини