Протестиращи блокираха кръстовището до "Попа" (снимки+видео)

  • 15 август 2012 17:27

  • 4690
  • 11
Протестиращи блокираха кръстовището до "Попа" (снимки+видео)
© Булфото

Протестиращи срещу новите правила за паркиране в София блокираха за кратко около 17.20 ч. днес възловото кръстовище между ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на града, предаде репортер на Novini.bg. Две коли се удариха леко в суматохата.

Според полицията на мястото са около 100 души, но журналистите забелязват поне двойно повече хора. Чуха се скандирания "Долу рекета", "Ние сме свободни". След увещания от страна на полицията кръстовището беше освободено за движение от протестиращите, които нямат официално разрешение за проявата от Столична община. След като хората се отдръпнаха от пътя, се чуха скандирания "Всеки ден ще е така до победата" и стана ясно, че утре в 17.00 ч. отново ще има протест на същото място.

Протестиращите, които днес се събраха на уреченото място около 16.30 ч., поискаха среща с представител на общината, на когото да предадат исканията си.

Припомняме, че новите правила трябва да влязат в сила от 1 септември. С тях синята зона паркирането ще струва 2 лева на час, в зелената зона – 1 лев. Хората, които живеят в синя зона, ще трябва да плащат по 150 лева годишно за стикер, а за втора кола - 450 лева. За живеещите в зелената зона стикерът струва 100 лева за година. Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е категорична, че промените ще влязат в сила, въпреки протестите. Тя все пак уточни, че е готова да чуе мотивите на гражданите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4690 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.06.29 | 14:20

11
Чудно ми е кога най-сетне хората в тая наша нещастна "държава" ще разберат,че мислене от сорта "Я,че си запалим къщата,та да изгори на Вуте плевнята"до никъде няма да ни отведе.Днес синя и зелена зона,утре жълта и червена и всички ще плащаме на разни псевдо политици,които ни се хилат, като на маймуни от телевизията и си правят каквото им скимне! Айде дерзайте и по леко със злобата!!!

2013.06.29 | 14:19

8
Га ядохти кюфтетата ни ривахти, а сига ривете ли ривете.Щом живееш в топ-център майна щъ плащаш.Твоита колибка,струва 5 пъти повече, от мойта в Обеля и Люлин,значи нема безплатни кифтета.
Кирил

2013.06.29 | 14:20

10
Момче, ти чуваш ли си какво пишеш. Ти знаеш ли, че в Люлин и Младост особено са по-скъпи апартаментите отколкото в половината зелена зона, а мега лайната по Бояна, Драгалевци и Симеоново плащат 1/3 от данъка в този зелен център, въпреки че са в палати. А като ти гледам злобата..., само си за мотика в ръка на село, за да има някаква полза от "теБи".
Виктор

2012.08.16 | 07:05

1
МАЙНАА ходи си на с.Пловдив бе.Ти ли бе , селтак прост ще ми даваш на мен акъл , който съм роден в София , и ще си правя каквото си искам.Като не ти изнася си взимай чувалчето от столицата и отивай да бачкаш на село.А който ми говори че трябва да плащаме , на него само ще му обещая , че ЗОНАТА ще стигне и до него.Само че няма да е синя , а КАФЯВА , като това което оставяте в тоалетнаттта .
живея на една пряка извън синя зона.

2013.06.29 | 14:19

7
що до сега не ревахте против зоната,ние като отидем пускаме смс-талон ,а за вас беше с копие от талона,ние плащахме-вие не. Къде бяхте ? сега и вие ще плащате....
ЖЪЛТО,ЗЕЛЕНО.СИНЬО

2013.06.29 | 14:19

9
Само,че днес ще сме ние, но утре и вие.....Злобата и агресията ви правят само мечешка услига в случая....

2013.06.29 | 14:19

6
Абе Новини.бг, какво ни занимавате с проблемите на софийските селтаци.
irie

2013.06.29 | 14:18

5
Викторе, от такива" кореняк софиянци", мислещи, че са най-велики, не е станала София това което е днес. Ако си беше 100 хиляди човека, както преди да дойдат всички от селата и от къде ли не, нямаше да можеш да работиш за толкова пари и да мислиш, че ти си голяма работа, а другите да ходят да работят на село. Казвам го защото живея във Велико Търново, и тук по-трудно се намира работа и заплатите са по ниски. Ако фирмите имаха по голям оборот и съответно печелба, нямаше да е така. Но малък пазар малки приходи. А ти после върви се оплаквай, как само селяни идвали в София. Без тия селяни ти щеше да искаш да отидеш да живееш другаде.
шофЙоро на паяко

2013.06.29 | 14:18

4
Язека за 6 месеца купих и на сино и на шТерката по един апартамент у центоро на софето и саа след пръви септември по една нова кола..................
Русенец

2013.06.29 | 14:18

3
Аве за ко ма занимавате със софетата ве....!!!Еми ще плащат ,като докараха Боко Тиквата на власт ще плащат!!!Aз пък в Русе не плащам-елата живейте в Русе ве...ко ми ревете!!!Митниците ще ги пращат тука......голямо реване реваха.....като не искат да работят в тоя хубав град...да напускат....няма незаменими хора!!!!
Идвам

2013.06.29 | 14:18

2
Защото за годините със синя зона не видях подобрение в инфраструктурата на центъра. Малките улички скрити от телевизионни камери и вниманието на Евро наблюдатели остнаха все така разбити и занемарени. Питайте някоя майка как се бута детска количка по тротоарите. Това са сериозни доходи, а не видях резултат. Дори през зимата никой не почиства снега от платените парко места. Чистиш, паркираш, плащаш. Благодарим.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини