Ректорът на СУ: Младите не искат да стават учители

  • 14 август 2012 20:19

  • 1021
  • 3
Ректорът на СУ: Младите не искат да стават учители
©

В интервю за в. "Монитор" проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет разкрива, че младите не искат да стават учители.

„Няма да има нулева година нито в специалност „Химия”, нито в специалност „Физика”. Въвели сме една специалност „Химия и физика”, която подготвя учители. Там кандидатите не са много, но не може да се каже все още дали ще има нулева година. И така да стане, това не е трагедия, тази специалност е въведена от миналата година. С въвеждането на специалности проучваме нагласите на кандидат-студентите, няма драма в липсата на желаещи, никой не може да предвиди желанията на младите. Трагедията е обаче, че намалява броят на випускниците в средните училища и това ще продължи до 2018 година. Чак тогава се очаква леко увеличение спрямо предходната година”, споделя проф. Иван Илчев

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1021 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.27 | 14:08

3
Ректорът на СУ: Младите не искат да стават учители => най-добре е да си чиновник нищо не работиш взимаш си редовно заплатата и бонусите , не носиш отговорност пред никого , при съкращения си сред последните уволнени , редовно ти се чува думата когато хленчиш за условията на труд например, през цялото време си на топло и сухо, можеш да си вършиш и странична работа или да се забавляваш докато всички останали работят и т. н.
Коментатор

2012.09.17 | 14:21

2
"Ректорът на СУ: Младите не искат да стават учители" И много правилно - защо трябва да влизат в една система, която така е РЕФОРМИРАНА, че от нея нищо вече не става? Но по-лошото е друго - какво ще стане с училището, когато СТАРИТЕ напуснат заради биологически причини, а МЛАДИТЕ ги няма?

2012.08.19 | 10:24

1
Илчев лъже, защото СУ отказват на кандидадите за преподаватели.

Добави коментар

Водещи новини