Karen O с нова песен

  • 13 август 2012 09:21

  • 498
  • 0
Karen O с нова песен
©

Karen O е авторката на оригиналната музикална тема, която ще озвучава финалните надписи на един от най-дългоочакваните филми тази година - Frankenweenie на Disney, режисиран от Tim Burton. “Strange Love” ще бъде включена във Frankenweenie Unleashed! – компилация от 14 парчета с музика, вдъхновена от филма, като някои от песните са част и от самия филм. Frankenweenie Unleashed! ще излезе на 25 септември 2012.

Като певица и композитор, както и вокал на рок бандата Yeah Yeah Yeahs, Karen O е правила множество колаборации със световни изпълнители и актьори през последните 10 години, сред които Spike Jonze, Trent Reznor, David Lynch, Flaming Lips, Barnaby Clay, Carter Burwell и много други. Карен създава музиката към известния филм от 2009 г. Where The Wild Things Are (с Carter Burwell) и е съ-автор на песента All is Love (с Nick Zinner), която е номинирана за Грами и Златен глобус за Най-добра оригинална песен към филм. В началото на тази година Karen изпя вокалите в кавъра на Led Zeppelin, “Immigrant Song”, продуциран от Trent Reznor за кино хита на David Fincher, The Girl With The Dragon Tattoo.

Karen O коментира пред Rolling Stone: “Tim [Burton] искаше необикновена и безусловна любовна песен. Вдъхновението ми дойде от вторичната, задна линия на филм на ужасите, която се появява от време на време във фабулата. Стилистично тръгнах в посоката на екзотиката и сатиричните балади на Древна Гърция, защото в музиката от тази епоха има закачка и настроение. Получи се добра любовна песен за край на филм! Frankenweenie е толкова специален, за мен е невероятна чест да участвам в него.”

Вторият музикален проект, свързан с филма Frankenweenie, а именно саундтракът към него е написан от номинирания за Оскар и награден с Грами композитор Danny Elfman. Той също ще излезе на 25 септември 2012. В последните няколко години Elfman се утвърди като един от водещите композитори на филмова музика в Холивуд и е създал повече от 50 саундтрака, сред които и за: Dark Shadows, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory, Milk, Chicago, Batman, Spiderman, Men in Black trilogy, Edward Scissorhands and Pee Wee's Big Adventure.


 

Последвайте канала на

498 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини