Бременни циганки щурмуват Мюнхен за социални помощи

  • 13 август 2012 07:04

  • 6998
  • 6
Бременни циганки щурмуват Мюнхен за социални помощи
©

Мюнхен е поредният германски град, който се изправи пред проблем с масово преселение на роми от България и Румъния. Близо 2000 души са се заселили в импровизирани жилища или по парковете на града за последните две години, съобщава 24 часа.

Българските цигани 
идват основно от Пазарджик и Разград. "Те не знаят езика, не са изучили професия и нямат пари дори за здравна осигуровка", алармират от социалната служба "Каритас".

Повечето се регистрират като самостоятелно заети и изкарват не повече от 400 евро на месец, което далеч не стига за прехраната и наема им. Главният проблем е, че сред придошлите напоследък роми има масово бременни жени. Те смятали, че ако родят детето си в Германия, то автоматично ще стане германски гражданин и те ще имат право на социални помощи. Това обаче не е така.

Дори и родените в Германия трябва да навършат 16 г., за да могат да кандидатстват за гражданство. Заради липсата на здравна застраховка те не ходят на прегледи. Имат право на помощ само при спешен случай. Или когато раждането започне. Тогава ги карат по спешност в болница.

Благотворителни организации се опитват да намерят начин да пращат децата на тези хора на училище, където да научат немски. Никой от ромите не желаел да се върне в България или Румъния, тъй като там според разказите им животът бил още по-тежък.

Последвайте канала на

Novini.bg
6998 6

Коментари 6

Добави коментар

2015.09.29 | 07:17

6
Ще си постоят пък ние ще си ги приберем, че ДАЖЕ И ПЪТНИТЕ ЩЕ ИМ ПЛАТИМ.
GAZ

2013.01.20 | 13:23

5
Живота бил тежък!!! Шибани, мързеливи, гнусни мангали- за работа живота бил тежък, а? На нивите работа бол бе, цигани черни. Газовите камери да се отворят пак и циганите вътре. До един.
dasd

2013.01.20 | 13:23

4
това са долно племе и искат трепане и аз като колегите сам съгласен за газовата камера или е теца ще има топло за години напред. Тия черни гадове само реват за помощи и тва е иначе имат повече права от нас българите да им измислят една държава и да ги изселят там.
...

2012.10.07 | 08:59

3
вие да не мислите, че ЕК ни взеха да ни оправят проблемите и да гонят комунстите, щото премиера им симпатичен? взеха ни щото и в ЕС и извън, имиграцията от тука създава сериозни финансови разходи.. да не говорим за кокаиновите криле и използването ни за троянски кон от руски олигарси.. сиреч бсп ще се върнат на власт, когато аз стана директор на харвард (т.е никога). ще е късмет, ако отърват затвора.
шенген на куково лято

2012.10.07 | 08:59

2
Германия вече била против приемането на България и Румъния в Шенген ??? Петстотин хиляди циганина от България и един милион от Румъния са в готовност в момента ,в който двете страни бъдат приети в Шенген да се преселят в Германия и Франция и да започнат да източват здравноосигурителните им системи.Така че Шенген през крив макарон и на куково лято.
PITBUL

2012.10.07 | 08:59

1
AYDE 4ESTITO NA MERKEL.AMA DA SE GRIJI HUBAVO ZA TQH I DA GI INTEGRIRA.

Добави коментар

Водещи новини