ВМРО иска трите „чакащи" референдума да се проведат на една дата

  • 06 август 2012 14:42

  • 698
  • 1
ВМРО иска трите „чакащи" референдума да се проведат на една дата
© Getty Images

ВМРО предлага трите „чакащи" национални референдума у нас да се насрочат на една и съща дата.

Според тях национален референдум три в едно ще спести средства и ще повиши активността на гражданите.

Освен референдума за АЕЦ „Белене", без решение е и референдумът за членството на Турция в Европейския съюз, припомнят от ВМРО. Отлежава и подписка за референдум срещу произвола на монополите, инициирана от гражданското движение ДНЕС.

Според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното управление, крайният срок за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене" е краят на януари 2013 г. Тогава могат да се съберат и останалите допитвания, според ВМРО.

От ВМРО изтъкват, че така ще се избегне желанието на управляващите да „избутат" референдума за „Белене" до датата на редовните парламентарни избори през лятото на 2013 г.

Народното събрание до момента не се е произнесло с решение по референдума за турското еврочленство. Парламентът е трябвало да реши ще има ли референдум най-късно през октомври 2010 г. - три месеца, след като са били внесени 330 хиляди подписа с искане за национално допитване.

Две години парламентарната председателка Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 не взема отношение под претекст, че две парламентарни комисии още не са се произнесли по подписката, посочват от ВМРО.

Заради противозаконното забавяне на референдума за Турция с две години, вероятно е Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 да отиде в съда, отбелязват от ВМРО.

Последвайте канала на

Десислава Станева
698 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.07 | 16:34

1
Да не забравяме и референдумите за членството ни в ЕС и НАТО и още доста подобни теми примерно за новините на турски или за отваряне на досиетата и още много други които политиците ни услужливо забравиха през годините !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини