34 свидетели срещу бивш общинар в Бургас

  • 03 август 2012 20:56

  • 877
  • 0
34 свидетели срещу бивш общинар в Бургас
©

34-ма свидетели, сред които четирима анонимни, ще бъдат разпитани по делото срещу бившия общински съветник от Бургас Венцеслав Чамурджиев. Той е обвинен като бос на организирана група за незаконна банкова дейност, съобщава 24 часа.

Преди ден спецпрокуратурата го даде на съд с още двама от доверените му хора - Тодор Овчаров-Тафора и Георги Манчев.

Сред свидетелите има бизнесмени, които се занимават със строителство или търговия по морето. За да не "глътнат вода" и да изплуват в конкуренцията, някои взели заеми от групата чрез посредник, известен като Томито Черния.

При закъснение с плащанията обаче те били подложени на натиск и заплахи. Един бил предупреден, че ще му строшат краката, а други - заплашени с убийство, твърди прокуратурата. Коз на обвинението са не само свидетелите, разкриха магистрати.

Чамурджиев бил уличен и със спецразузнавателни средства. Той бил подслушван дори в ареста в гр. Камено през ноември 2010 г. До ушите на полицията стигнал любопитен разговор, чието съдържание обаче ще стане ясно чак в съда. Ако той не върне делото за доразследване, процесът може да тръгне наесен.

Дотогава Чамурджиев остава на свобода срещу 10 000 лв. гаранция. Той бе задържан във вилата си в с. Маринка на 4 ноември 2010 г. Десетина дни по-късно бе пуснат под домашен арест, а докато течеше разследването - и под гаранция.

Чамурджиев е известен в Бургас, макар че рядко се появява на публични места. 51-годишен, по професия адвокат. През 1996 г. той бе зам.-председател на СДС и дясна ръка на тогавашния общински лидер Йордан Цонев, но след брожения на недоволни седесари го смениха.

Последвайте канала на

Novini.bg
877 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини