Делян Добрев: АЕЦ „Белене” струва колкото пенсиите за две години

  • 03 август 2012 08:14

  • 3363
  • 22
Делян Добрев: АЕЦ „Белене” струва колкото пенсиите за две години
©

Опитваме се да направим всичко възможно, за да се отвори пазара за природен газ в България и за други страни освен Русия, съобщи в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Той потвърди, че има засилен интерес от Турция. По думите му, е прекалено рано да се коментират подробности как газът ще бъде доставени. Добрев поясни, че тепърва ще се уточняват тези неща.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: коментира и темата с АЕЦ "Белене". Той бе категоричен, че България не може да си позволи строителството на такъв обект. По думите му, е изключително трудно да се финансира "Белене". "Много е лесно да се поддадем на чувствата, но е важна реалността", каза Добрев.

"АЕЦ „Белене” струва колкото пенсиите на всички български пенсионери за две години", заяви той.

Министърът каза, че по - добре би било вместо да се организира референдум, БСП е трябвало да отвори сметка, в която да се набират средства за строителството на АЕЦ "Белене". Той припомни, че сред социалистите има хора с много големи банкови сметки.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: заяви, че е възмутен от думите на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че той е "дребен лъжец". "За кое съм излъгал", попита министърът.

Относно провеждането на референдума, Добрев заяви, че  би било добре той да се проведе заедно с парламентарните избори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3363 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
9999

2012.08.19 | 16:31

22
А бе толкова ли сте малоумни,ако се построи АЕЦ-Белене ще има да плащат и правнуците ни.Евтин ток няма да има,защото едн мегават час ще излиза минимум 146 лв за да може АЕЦ-Белене да се изплаща.1 mw=1 000 kw което означава че 1 kw ще струва 0,146 ст.,а в момента се предлага от бирниците на 0,18 ст.без ДДС, при положение че АЕЦ-Козлодуй продава 1mw за скромните 15,30 лв.Благодарение на тройната коалиция ЕОН,ЧЕЗ и ЕВН са сключили такива договори,че сега си правят каквото си поискат с цените на тока.Живея в Норвегия,която има само ВЕЦ-ве,при заплата от 20 000 крони се плаща ток от 1 крона на киловат и всеки се отоплява на ток.Направете си сметка колко прибират бирниците по горе.

2012.08.04 | 17:01

16
Хайде приятелю от брадска Норвегия да не ни обясняваш на нас истинските българи които не сме си зарязали родината от чист провинциален егоизъм кое колко струва и защо е скъпо на краставичар краставици не продавай това че цитираш едни преписани цифрички от някъде ( не си писал от къде ги преписа ) не те прави капацитет по темата противно на очакванията в България все още не са останали само цигани , пенсионери и неизтрезняващи млади българи със педалски наклонности . Ние тук не взимаме заплата от 20000 крони а обикновенно от по 600 лева ,а до колкото до ЕРП-тата преди да ги преватизират не знам дали знаеш ги източиха и после със надеждата някой да се излъже да ги вземе така както са в фалит им отпуснаха края и допуснаха сегашната ситуация със тях .
ТЛСМ

2012.08.04 | 17:00

14
А за газ ще плащат и техните внуци защото находища на газ нямаме но на уран имаме и то чист....

2012.08.19 | 16:31

21
Ама кои са тия хора, които се изказват за енергетиката на България? Кой точно е Делян Добрев? Защо се допускат хора, които имат образование в сферата на хуманитарните науки, да се изказват по тези въпроси? И по форумите е същата работа. Всеко се добрало до клавиатура и вече е компетентно. А истината за Белене е простичка. АЕЦ Белене никога не е бил проект само между България и Русия, защото в него участваха Арева, Сименс и РВЕ. АЕЦ Белене е единствения проект в последно време, който имаше разрешение за строеж от ЕК, което пък срутва мита за комисионните взети от БСП, защото на ЕК не можеш да бутнеш ей така. АЕЦ Белене нямаше да струва 30 милиарда лева, както лъжеха нагло ГЕРБ и Костов. За АЕЦ Белене никога нямаше да бъде взет заем, чрез който да се финансира централа, че след това да се замразяват пенсии и заплати. Участието на Русия щеше да се изплати чрез продажбата на ток за първите 20 години от живота на централата. АЕЦ Белене щеше да е сигурно първата централа, а и проект изобщо, в който някой ти дава парите за финансиране, а ти запазваш 51 % дял. Оборудването за АЕЦ Белене сега ще бъде платено до последното евро, а насреща няма да имаме нищо построено. Около 2 милиарда лева ще гушнат руснаците за него. Лъжа е, че ще бъде построен блок в АЕЦ Козлодуй, защото от ЕК никога няма да го допуснат. Най - вече, защото Козлодуй за тях е синоним на Чернобил. Нищо, че технологията не е същата, нищо че централата ни за 30 - 40 години е проверявана над 50 пъти. В Козлодуй ще се направи една дупка, от която Бойко и кликата му да папкат парички. Защо мислите, че назначи партиен кадър, без никакво образование, за шеф на АЕЦ. И най - важното е това, че в опита си да извадим на руснаците очите, им изписахме вежди. Спряхме проекта, обаче Бойко и американците, понеже са много глупави, пропуснаха факта, че техническия проект беше внесен в АЯР и вече е одобрен. И каква е равносметката? Нямаме проект, но имаме огромни задължения към Русия. Русия пък от своя страна, ще си вземе парите, а и вече ще има одобрен технически проект от регулатора на страна - членка на ЕС, което ще й отвори вратите за други проект в Европа.

2012.08.04 | 17:01

17
Май все още има идиоти в България които смятат че Европа ще даде пари да се строят нови блокове в АЕЦ Козлодуй ! При положение че старите мощности руско производство са наоколо без значение дали работят или не никой няма да си погребе парите в Козлодуй нали търсеха ГЕРБ някой да купи блоковете от 1 до 4 , че да ги модернизира и пак да ги пуснат в експлоатация и нищо не стана вече все по- малко хора вярват на опашатите лъжи на Бойко и компания !

2012.08.19 | 16:30

20
ае туй педерасите нямат умора ве, колю педала в неделя заяви ,че магистралите били пенсиите на старите сега туй пепи и то Белене била еди колко си пенсии !!! ами намалете 240-те шопара в бялата кочина намалете министерствата и тогава имайте очите да говорите за икономии....
Радо

2012.08.04 | 16:01

2
Що не кажат колко струват ветро парковете и фотоволтаичните панели цената няма да е по малка от половин АЕЦ. Цялата работа е да им се защити интереса ако има втора АЕЦ всички останали включително ВЕЦ и централите на въглища ще хлопнат кепенци просто няма да има нужда от тях. Правителството се бори да намалява парниковите емисии а в същото време ще караме по цял ден колите с включени светлини май Боко-Тиквта милее за Валентин Златев да му се продават горивата от колкото за живота на Българите.

2012.08.19 | 16:29

19
Ако има АЕЦ Белене ТЕЦ-овете стават излишни и Христо Ковашки увисва ако ТЕЦ-овете не работят няма да има нужда да се купуват квоти за парникови газове . Иматели са на идея колко пари ще влязат в бюджета от тия квоти че всички сте против АЕЦ Белене 20 годишни пръдни?

2012.08.19 | 16:29

18
Делян Добрев: АЕЦ „Белене” струва колкото пенсиите за две години Или пенсионерите са прекалено много или се отпускат повече пари за пенсии но на пенсионерите се дават мизерни пенсии и някой си прибира разликата . Днес по Босфор тв казаха че от ГЕРБ сметнали че АЕЦ Белене ще струва 12 милиарда лева едва ли това са пениите на пенсионерите за две години?!
Ангел

2012.08.04 | 17:00

15
За някои хора важи максимата: "По-добре замълчи, за да не кажеш една глупост и да чуеш една умна приказка!"
ТЛСМ

2012.08.04 | 17:00

13
Пенсийте за 2 години на тези които построиха тази страна или помощите за 6 месеца тия които всеки ден я грабят ? Щото точно толкова отива за циганите помощите им са в пъти по-високи от пенсийте на нашите майки и бащи които цял живот опъваха за да хранят сега една банда дегенерати....

2012.08.04 | 16:59

12
ИМАЛО ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС ОТ ТУРЦИЯ ДА НИ ДОСТАВЯ ГАЗ ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА КАК? ТУРЦИЯ ГАЗ НЯМА. ЩЕ НИ ПРЕПРОДАВАТ РУСКИЯ ГАЗ.
d

2012.08.04 | 16:01

1
педерасчето педераско толкова пъти си призна в това интервю че това не успяли-онова не успяли, че си пролича колко са некомпетентни боклуци! Това атомната централа е инвестиция бе профан! Като инвестираш 20 милиарда, ако си компетентен държавник - после ще можеш да увеличиш пенсиите. Обаче гроба са помиари и боклуци и трябва да висят по дърветата!

2012.08.04 | 16:59

11
абе то 99 процента от народа иска още една централа да но е скъпичка за в тази криза и като се има в предвид че най големите ни копувачи на електричество си строят собствени централи и няма да имаме пазар за излишния ток а той ще е много повече от половината електроенергия която произвеждаме и какъв е смисъла от нова аец с два блока за повече от 20 милиарда като можем да сложим още един блок в аец козлодуй за три пъти по малко пари който напълно ни е достатъчен може би целта е много много големи комисиони обещани от русия за бедните измъчени комунисти

2012.08.04 | 16:05

10
Като всички герберасти за всичко лъжеш, да ти го на..кам в мин......ките джуки, джукльо смотан, но вече дори и чалго-герберастчетата не ви вярват. Ако е от незнание, значи не си за този пост, ако е нарочно, значи си за съд, както и бащицата ти бб. Впрочем, есента е насрочено заседание на Европейската "Антимафия" за изслушването му за корупция.
USA-въшка

2012.08.04 | 16:05

9
3 100 000 000 лв. струват на България циганите за една календарна година, без кражбите им, убийствата им и т.н. Ето ти пари за АЕЦ "Белене" . Три години от мръсните цигани, а не, цитирам: "АЕЦ „Белене” струва колкото пенсиите на всички български пенсионери за две години". За разстрел сте мръсни продажни копИлета.
Доктор

2012.08.04 | 16:03

8
Запиши се в Гей интернационала,там ще те излекуват!

Добави коментар

Водещи новини