Сергей Игнатов: Турци фалшифицират наши дипломи

  • 30 юли 2012 16:53

  • 1346
  • 5
Сергей Игнатов: Турци фалшифицират наши дипломи
©

Българските дипломи на турски граждани, за които е установено, че са с невярно съдържание, са едва няколко на брой, каза просветният министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, цитиран от БНР. Проверките показват, че те са легализирани в Министерството на образованието и са получили апостил в Министерството на външните работи.

Фалшификациите в тях са направени от турски граждани, които са поръчали да се изготви нов документ с невярно съдържание и са го представили пред официалните органи в страната си.

Наша делегация ще замине за Турция в края на август, когато дипломите на всички, завършили през 2012 година трябва да се сканират в специалния регистър на просветното министерство, който съществува от началото на годината. За съжаление дипломите на повечето висши училища все още не са сканирани, какъвто е например случаят с Техническия университет в София, където се обучават най-много турски студенти - 1600.

На въпрос на БНР как ще се приемат студенти от Турция тази година, министър Игнатов отговори: "Трудно ще се приемат, както виждате там има изречение, което отказва да заверява и да обработва документи за прием в България. По някакъв начин този въпрос ще се реши. Обсъждането на този въпрос стартира след 5 юли. Ние работим с нормалните срокове. Всяко нещо иска технологично време. Ние до тогава правим сондажи, имаме контакти с лица, но аз си мисля, че те така лесно няма да се откажат от това решение, защото става дума за пари".

Просветният министър обясни, че е изпратил високопоставено лице от България при турския министър на образованието, за да се обсъди проблемът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1346 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.08.01 | 17:34

3
За съжаление турците са прави. Това важи и за българските студенти. Игнатов да не се прави, че не знае как се получават оценките в собствения му университет. 3000 лв семестриална такса за турците и всеки ги иска и държи докрая. Сега местата в университетите са повече от абитурентите. Оттук и изискванията, ако искаш да имаш студенти и, разбира се, заплата. Само че трябва да се започне от основата - средното образование. А за това са необходими десетилетия. но не се вижда поне някакво начало. И кадърни хора, но такива с 300-400 лв. няма да намериш. Някога матури си имаше, а в техникумите и държавни изпити отгоре. Доскоро се спореше дали да има матури, най-много от родителите. Но до матурите ?!

2012.08.01 | 17:35

5
На запад фокуси от типа да си завършил обикновенна гимназия или езикова и после да запишеш инженерство си научна фантастика или пък да имаш тройки по химия или биология и да запишеш медицина както често се случва при нас редовно ама това е много голяма тема ...
Висшето ни образование си е :

2012.08.01 | 17:34

4
Печатница за дипломи от поне 10 години ! И на други страни им светна лампичката , че се печелят лесно пари и че отговорностите по търсене на работа след "дипломорането" са си само за сметка на ново изфабрикуваният висшист които има диплома и няма реални знания и дори минимални практически познания по професията която имат. Важното едни пари да потекат към алчните преподаватели четящи едни и същи лекции от 30 или 50 години и неотчитащи новостите във коя и да е от областите в които преподават и не ми разправяйте че няма пари пари има обаче се раздават като бонуси вместо да се инвестират умно точно там където нуждата и съответно ефекта от тях би бил най-голям.

2012.08.01 | 17:33

1
То и без това стана напълно безсмислено да се учи в университет ( учиш 5 години някои специализират допълнително като лекарите например и после цял живот беден и със обществен статут като на някой имигрант наркоман от третият свят ) Ние не можем ли сами да си фалшифицираме , че чакаме на турците ? И без това една истинска диплома за висше отдавна няма никаква реална стойност и тежест хора от село които едвам сричат на български и броят само до 100 идват и стават началници , а много от висшистите със истински дипломи могат да се надяват само на ниско платен,тежък и опасен труд за заплата която само ще го държи жив 20 или 30 години за кеф на поредният олигарс който е близък до управляващата в момента партия например ( или тази която ще управлавя следващият път всичко ще се повтори) . Направо е безсмислено това висше заплатите са мизерни независимо дали си образован или не си по-добре да си купиш една фалшива и без това не подлежиш на никакво наказание всички пари получени като възнаграждение си остават за теб цялата работа си е една пълна далавера .

2012.08.01 | 17:33

2
Ами ние като не сещаме да печелим някой намира на хляба мекото и прави пари на наш гръб, а ние сме си глупави от край време подаваме си гъза със най-добри намерения да помогнем на някой ( в повечето случаи без да го заслужава ) и когато ни го нацепят после плачем че ни боли гъза не са виновни ебачите а тия които си дават гъза да го е..............

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини