Фандъкова: Проблемът с дома „Асен Златаров” не трябва да се политизира

  • 26 юли 2012 14:08

  • 422
  • 0
Фандъкова: Проблемът с дома „Асен Златаров” не трябва да се политизира
©

"Проблемът с децата от дома „Асен Златаров” се политизира. Той тръгна с политизиране, и това е наистина много жалко, защото става въпрос за деца и всяко едно конкретно дете има своя проблем, изисква специфичен подход и решение", заяви столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти по повод вчерашния скандал в парламента на заседанието на Социалната комисия.

По думите на Фандъкова, е недопустимо проблемът да се политизира и да се правят политически скандали.

"Целта на вчерашното изслушване в парламента е било да се получи цялата информация, да се дадат препоръки или да се коментират някакви идеи за подобряване работата в тези домове. Столична община е първата, която със собствен ресурс, със собствена воля започна закриването на тези домове. Миналата година закрихме първия дом, „Асен Златаров” също е пледиран за закриване. Закриване не означава просто да го затворим, а означава да помислим за всяко едно дете – къде то ще бъде, каква ще бъде неговата съдба. Това е много сериозна работа", каза Фандъкова.

"Никоя институция сама не може да се справи. Това е дейност, в която институциите трябва не просто да си пишат писма, а да правят съвместни екипи, както се направиха сега, каквито екипи влязоха и в квартал „Орландовци”, където всъщност е проблемът и където децата се заразиха с вирусен СПИН, за съжаление. Така че – този процес започна и аз смятам, че не трябва да спира. Нещо повече – аз препоръчах да влязат и представители на Министерството на образованието, защото при установяването на деца, които не посещават училище, ние не можем без тяхната подкрепа, т.е. да дадат задачи на своите директори за приемането на тези деца", добави още кметът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
422 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини