"Ал Кайда" заплаши САЩ

  • 24 юли 2012 16:00

  • 3068
  • 3
"Ал Кайда" заплаши САЩ
©

Лидерът на иракския клон на терористичната организация "Ал Кайда" разпространи заявление, в което заплашва с терористичен удар САЩ, съобщи "Дневник", позовавайки се на NBC News.

Агенти на ФБР коментират, че лидерите на терористичната групировка много често отправят подобни заплахи, но в повечето случаи това е само блъфиране.

В изявлението на Абу Бакр ал Багдади се съобщава, че терористите вече са тръгнали към САЩ.

"Муджахидините вече тръгнаха по следите на армията ви, която започна да бяга. Те се заклеха да ви накажат по много по-жесток начин, от колкото това направи Осама".

Ал Багдади не уточнява къде точно групировката планира да нанесе своя удар.

Смята се, че Ал Багдади е начело на "Ал Кайда" в Ирак от 2010 г. 

В последните дни в Ирак имаше няколко самоубийствени атентата, при които загинаха 200 човека. Повечето специалисти са на мнение, че отговорни за атентатите са именно иракски членове на "Ал Кайда" .


 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3068 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кокодрило

2012.07.26 | 02:15

3
Американчетата са се вживели в ролята на световен жандарм, ама пък арабеските са се вживели в обратната роля на световен терорист, айде сега да видим кой кого, хахаха...
Аз

2012.07.26 | 02:13

2
Че то САЩ самите са най-големите терористи, и именно те финансират такива групировки като ал кайда...всичко е блъф...така както сами си бутнаха кулите на 9/11, за да имат повод да нападнат Ирак и Афганистан!
кк

2012.07.26 | 01:22

1
Що не ходиш в Афганистан да се разходиш пак да видим какво ще ти се случи. Пробваи ив САЩ да видиш разликата, ама парво там ходи че след талибанската държава няма да можеш.Главата ще ти е наразтояние от тялото -смешник.АМАМ ОТ БГ РАЗБИРАЧИ НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА.

Добави коментар

Водещи новини