Мечка нападна свинарник

  • 24 юли 2012 14:34

  • 1849
  • 0
Мечка нападна свинарник
©
Мечка стръвница нападна и разкъса две прасета в частен свинарник в асеновградското село Бачково. Инцидентът станал вчера, около три часа след полунощ. Силният лай на кучета, които охранявали свинарника и неистовото квичене на прасетата разбудили нощния пазач. Той веднага се обадил на наемателя, защото предположил, че в свинарника е проникнал крадец, съобщава "Марица" .

Когато двамата влезли при животните установили, че прасетата са разкъсани. Двете животни починали рано сутринта. След проверката е установено, че мечка стръвница е извършила нападението. Местните жители коментират, че толкова ниско никога не е слизала мечка.

Веднага е сезирано Държавното лесничейство в Асеновград, община Асеновград и контрола по лова, за да се състави протокол за щетите от инцидента. Едва след това може да се иска обезщетение и разрешителна процедура за отстрел. Сам опреди дни асеновградчани алармираха за следи от мечи екскременти в района на друго село тук, Горнослав.

Популацията на мечки в Родопите непрекъснато се повишива, а поражения от нападения на стръвници има всяко лято, най-вече на кошари с овце. Наскоро друга стръвница изяде четири овце край чепеларското село Богутево.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини