Сметките за топла вода шокираха столичани

  • 16 юли 2012 06:28

  • 709
  • 0
Сметките за топла вода шокираха столичани
©

Шок със сметките за топла вода преживяват абонати на топлофикацията, получавайки изравнителните си сметки за вече приключилия отоплителен сезон.

От изравнителните сметки на десетки граждани става ясно, че в София има сгради, в които за подгряване на кубик вода се плащат суми от порядъка на дори 25-30 лв., пише "Монитор".

Оказва се, че някои ще имат да доплащат повече за топла вода, отколкото за парно за сезон 2011/2012 г.

Нормалната сума, която трябва да се плаща за подгряването на кубик топла вода, е 6 лв., коментираха от „Топлофикация София”. Така в общия случай едно четиричленно семейство, което ползва на месец по 9 кубика топла вода, трябва да плаща от порядъка на 54 лв. Това обаче е в общия случай, обясниха от топлофикацията. Ако в сградата има хора с неизправни водомери или други, които консумират неправомерно, тогава сметката на останалите съседи, вързани на същата абонатна станция, расте.

Практиката на фирмите за топлинно счетоводство сочи, че в масовия случай топлофицираните столичани плащат между 5 и 8 лв. за подгряването на кубик вода. Много чести са обаче случаите, при които тази цифра скача до 12-15 лв. Затова специалисти на топлинните счетоводители препоръчват абонатите много внимателно да си следят специфичния разход за затоплянето на водата. Ако той се окаже над 8 лв., веднага трябва да се обърнат към фирмата си за топлинно счетоводство и заедно да потърсят причината за това.

Последвайте канала на

Десислава Станева
709 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини