Бойко Борисов обеща Закон за печата

  • 10 юли 2012 06:43

  • 1201
  • 0
Бойко Борисов обеща Закон за печата
©

България ще заимства от германския опит в изготвянето на бъдещ закон за печата. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е помолил фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел" да подпомогнат написването на законопроекта чрез организиране на кръгли маси, пише Стандарт.

Това става ясно от интервю на премиера за wwww.politikat.net. Сайтът е автор на проекта "Бойкометърът", който следи за обещанията на Борисов и изпълнението им. В разговора, проведен в неделя, участват вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков, както и министърът на икономиката Делян Добрев. Във въпросите си блогърите минават през целия спектър на политики и обещания на кабинета, както и актуални въпроси - борбата с контрабандата, намаляването на външния дълг, специалните разузнавателни средства, записите за Мишо Бирата и медиите.

Според Борисов проблемът със свободата на медиите не е, че правителството, президентът или парламентът имат влияние, а че собствениците им влияят в зависимост от своя конюнктурен интерес. Той разяснява и какво е имал предвид с твърдението си, че има журналисти, които служат на мафията. "Мафията може да е енергийна, криминална - зависи от сектора. И ако четете в различните вестници или телевизии, чиито собственици имат ангажимент към това нещо, в едните или не се отразява нищо, или се развива като огромен балон. Иначе мафията може да е фармацевтична или пък финансова", заявява Борисов. Той посочва, че има телевизии, които по цял ден са анти-ГЕРБ и анти-Борисов. "Има вестници, които от първия до последния ред само това пишат, половината са откровени лъжи. Никой не им търси сметка", допълва премиерът.

Борисов обяснява, че е помолил фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел" да организират кръгли маси, на които да поканят журналисти, медии и гражданското общество и да бъде обсъден бъдещ закон за печата. "След като всички вие ми кажете: Изгответе такъв закон за печата или го направете по този начин, аз мога от името на партията да поема ангажимент в парламента да бъде направен", обяснява Борисов.

Пред агенция Стандарт Нюз Богдан Мирчев, представител на фондация "Ханс Зайдел" за България, разказа, че разговарял по въпроса с екипа на Борисов преди седмица. "Поели сме ангажимент през есента да организираме семинар, на който да поканим германски експерти", обясни той. Ангажиментът на "Конрад Аденауер" най-вероятно ще е в рамките на голям медиен проект, който те реализират за Югоизточна Европа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1201 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини