Портиерът на "Атака" с няколко офшорки

  • 20 юни 2011 12:41

  • 2968
  • 4
Портиерът на "Атака" с няколко офшорки
© Булфото

Това питат в отворено писмо тримата депутати, които напуснаха групата на „Атака” в парламента – Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев.

Според тях именно портиерът Камен Тодоров Петров е собственик на три от офшорните форми, към които част от настоящите депутати са били принудени да сключват договори за поръчителство. Очаква се, че Петров е вуйчо на съпругата на лидера, Волен Сидеров. Офшорните фирми са "Фрийланд холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутсорсинг Фасилити". Всяка с уставен капитал от по 100 000 долара и общ уставен капитал съответно от 300 000 долара.

„Смятаме, че тези разкрития до голяма степен доказват пряката обвързаност на Волен Сидеров с горепосочените фирми, както и със схемата на подписване на договорите за поръчителство от над 40 човека в присъствието на Сидеров в централата на партията”, посочват тримата напуснали ПГ на „Атака”.


Пълният текст на писмото:
Уважаеми медии,
във връзка с подписаните от кандидатите за депутати от ПП ”Атака" договори за поръчителство в централата на партията на Врабча 1, ние проведохме съвместно разследване с Ваши колеги, което установи следното:
- по последните ни данни вероятните собственици на офшорките на Сейшелските острови, към които част от настоящите депутати са поръчители, са Христо Косев Христов и Камен Тодоров Петров. Първият по наши данни е вече починал, а вторият е портиер на ПП "Атака" и е вуйчо на съпругата на лидера на партията, г-н Волен Сидеров.
- Христо Косев Христов е собственик на две офшорки - "Сангрия" и "Галатея Трейд Груп". Г-н Косев е починал преди около година и според съседите си е бил изявен привърженик на ПП "Атака", като се е хвалел, че познава лично Волен Сидеров.
- Камен Тодоров Петров е собственик на 3 офшорни фирми, всяка с уставен капитал от по 100 000 долара и общ уставен капитал съответно от 300 000 долара. Офшорните фирми са "Фрийланд хо лдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутсорсинг Фасилити". Проверката от разследващите журналисти показва, че в София има един единствен пълнолетен мъж със същите три имена. Той е на 66 години и работи като портиер на ПП "Атака" в централата на улица Врабча 1. При предоставените ни снимки на лицето ние установихме, че същият е вуйчо /брат на майката/ на Капка Сидерова, която пък от своя страна е законна съпруга на лидера на партия "Атака" - Волен Сидеров.

Във връзка с изнесените данни ние бихме искали да запитате Волен Сидеров дали познава портиера на собствената си централа? Как същият се е оказал вероятен собственик на три офшорни фирми? Как се казва той и дали същото лице е вуйчо на Капка Сидерова?

От къде портиерът на "Атака" притежава 300 000 долара, които представляват уставния капитал на посочените по горе офшорни фирми и това пари от партийните субсидии на "Атака" ли са?

Това са само част от въпросите, които ще поставим през следващите седмици. Във връзка с тях ние притежаваме необходимите документи, които доказват, че Камен Тодоров Петров е собственик на три от офшорните фирми. Смятаме, че тези разкрития до голяма степен доказват пряката обвързаност на Волен Сидеров с горепосочените фирми, както и със схемата на подписване на договорите за поръчителство от над 40 човека в присъствието на Сидеров в централата на партията. Искрено се надяваме на вашата обективност и коректност, както и на това, че подадената от нас информация ще достигне до широката общественост.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2968 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
И Сидер ага се е облажил

2014.06.09 | 19:33

4
Не е възможно , този уж луд човек да не се е облажил, а?

2014.06.09 | 19:33

3
Така като сте почнали да ги разкривате- колко офшорки има Боко и Костов. Сидеров не е управлявал държавата и не е крал държавно. но тези два седерастки боклука наше са крали.
АЛЕКС2

2013.06.19 | 09:11

2
ДА БЕ ДА...
i az

2013.06.19 | 08:59

1
ste mu pradnat na h...ia na bolen siderov kogato mu padne imoniteta shte si izvadi jalta knijka na psihar i togava naistina shte e volen

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини