Николай Йорданов убит заради 2000 лв. и пити кашкавал (видео)

  • 01 юли 2012 13:10

  • 16800
  • 28
Николай Йорданов убит заради 2000 лв. и пити кашкавал (видео)
©

Полицията е разкрила убийството на 22-годишния Николай Йорданов от София, който изчезна на 14 юни.

Това каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Заподозрян за извършването на престъплението е 31-годишен мъж, чието първо име е Адриан, той е от град Мизия. Той е бил задържан от полицията на 29 юни вечерта и е направил пълни самопризнания. Мотивът за престъплението е финансов. Жертвата се е ползвала с изключително доверие и добро име сред приятелите и колегите си, каза министърът.

Задържаният за убийството е безработен и разследващите го определят като аутсайдер. Според полицията убийството е извършено с цел грабеж.

Николай Йорданов е работил като дистрибутор във фирма за доставка на хранителни стоки. На 13 юни той се уговорил с Адриан да се видят в дома му в кв. "Овча купел", където е извършено убийството. Йорданов пристигнал до дома на Адриан със служебния си микробус. Версията на убиеца е, че убийството не е планирано, а се случил инцидент след кавга между двамата, като Николай си  ударил главата, което било фатално за него.

Според разследващите обаче Адриан е обмислил предварително престъплението. Той е откраднал две хиляди лева, които жертвата  е имала у себе си, и пити кашкавал от микробуса. По-късно заподозреният се е опитал да продаде хранителните стоки. С откраднатите пари платил и залог хиляда лева за автомобила си, който бил оставен в автокъща. След убийството Адриан разчленил трупа в дома си и с  автомобила си го транспортирал към Мизия, където е роден. Близо до река Огоста в два откраднати контейнера той запалил частите  от тялото, за да прикрие следите си, а след това изхвърлил  контейнерите в реката.

Разследващите са открили останките от тялото на 18 юни. ДНК-анализ потвърдил, че те са на изчезналия Николай Йорданов.  Министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза, че семейството на 22-годишния младеж е било уведомено вчера. По думите му е било много важно  разследващите да работят в пълна дискретност, тъй като Адриан не знаел, че е заподозрян за извършител на убийството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16800 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2012.07.10 | 14:07

28
сигурен съм че герб и за глобалното затопляне са виновни
Мария

2012.07.07 | 10:58

27
До Цветан Цветанов,направете така,че това чудовище да остане зад решетките завинаги без право на обжалване!Това няма да върне живота на момчето,но ще бъде някаква утеха,че виновникът ще си плаща докрай!Както ще бъде поредното доказателство,че има справедливост и тя съществува!
полет на въображението

2012.07.05 | 14:51

26
целият им скандал ми намирисва на някаква гейска история, 2000 лв. са само бонусът към убийство от ревност
фффффффф

2012.07.05 | 14:50

25
Задържаният за убийството е безработен и разследващите го определят като аутсайдер. === Я се пребройте бе форумните отрепки под новинарските сайтове да не ви липсва някой а? И не го съдете точно вие, защото същите отрепки и откачалки се събирате под такива сайтове.

2012.07.03 | 21:31

24
Коментарите ви тук затвърждават убеждението ми, че това, което най-много му трябва на народа, е образование - за да имаме силно и ефективно гражданско общество, гражданите на тая държава първо трябва да знаят каква са правата и задълженията на президента, министър-председателя, министрите, депутатите, на полицията, на прокурора, на съда; да знаят по закон какви права и задължения имат като работници/служители, работодатели, потребители, съпрузи, родители и прочие, за да знаят когато нещо не върви, къде да търсят проблема и как да го разрешават. А тука като ви гледам - няма такава манджа с грозде! Хеле пък вие другарю №10 - за промяната на съдебната система, явно не знаете дори какво значи съд - това е само един арбитър между две спорещи страни, или между административен орган и граждани, или между обвинител и обвинен за престъпление. Съдът прилага закона, така както са го измислили депутатите - не може да си измисля, не може да го променя, нито да откаже да го приложи. А пък споразумението между прокуратурата и обвиняемия го взехме от Съединените американски щати - задължително условие за споразумение е подсъдимия да се признае за виновен, на практика договорката - ако се постигне такава - е само за размера на наказанието, и то в рамките на закона. И друго - в Америка и в Китай, където има смъртно наказание - да не би да няма престъпност случайно? Та те така и вие с промяната на съдебната система - тя къщата се срутва, вие искате да сменяте дограмата... жалка работа! И още - прост народ - бедна държава! Жалко за хубавото дете! Бог да го прости! Кръв ми капе от сърцето...
Георги АнтиПлевнелиев

2012.07.02 | 23:24

16
Прост народ, весела държава! Е казал поетът.
СТАНИМИР

2012.07.03 | 18:14

23
Нравствения упадък си казва думата. България изживява невиждана духовна криза, която най-вероятно ще я погуби завинаги. Така се случва, след като младите не знаят къде има изобщо църква, но пък знаят местонахождението на абсолютно всяка една чалготека. Наместо да четат младите играят Каунтър Страйк. Какво чудно има в случилото си предвид тези обстоятелства!? Когато няма любов към Бога, няма и страх от Бога, тогава човек се отдава на служба на Дявола, битието му е изпълнено с животински първични инстинкти, похот... и човек губи човешкото в себе си... Бог да прости момчето!
anarhiq

2012.07.03 | 16:04

22
bate toq da go pusnat i predi tva da pusnat v efirnite televizii snimki ta da go poznaem,jiv she se raz4leni kranicite parvi i nakraq otvoren jiv da si vidi 4ervata kopeleto prosto,ne sam 4len na gerb nito na nqkoq partiq dopadat mi nqkoi vazgledi na edna partiq s ime ot 5 bukvi oba4e tiq marshi kade pluqt mama vi deba 4ervena ,zemetresenie da ima i meteor da padne onq boiko e vinoven,ei 4erveni ku4eta ot tuk na tatak she gasnete i mriete marshiiiiiiiiiiiii
БОКО ТИКВАТА ПЕДАЛ !!

2012.07.03 | 00:05

20
Всичко е заради Боко Тиквоча !! Народа все по освирепял ще става! НА ГЛАД НЕ СЕ ТЪРПИ !! Скоро и боко тиквоча ще бъде разчленен и наебан зад някой храст !!

2012.07.03 | 00:05

21
До сега от 22г. в България най-зле е било при Другаря Виденов. Ако и това не ти е ясно, ти си за хоспитализиране- ДРУГАРЮ....
Гаринча

2012.07.02 | 12:34

2
пази боже сляпо да прогледа
ss

2012.07.02 | 23:25

19
za ubieca na mom4eto-smart
zzzz

2012.07.02 | 18:56

9
Всички ревем от 22г, че в България си живее лошо, а какво направихме за нашите деца, освен да плюеме пред телевизора или на масата? Защо ходим на протести с изгубени каузи, а не създадохме гражданско общество, което да отстоява бързите и нужни промяни? До кога нашата съдебна система няма да всява респект в криминално проявените лица? А, те от своя сметка да убиват нашите деца (Беленейски, Мирослова, Николай и мн др)? До кога съдебната ни система няма да всява респект в шофьорите, които карат безумно, убиват и осакатяват? До кога ще живеем в беззаконова държава, където финансовите измами, кражбите, издевалствата от некадърни лекари, побоища и корупцията не се наказва? До тогова, докато хората разберат, че не политиците са виновните, а липсата на ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО! Всеки ,който иска да живее в държава със строги закони, нека се присъедини към нашата фейсбук група "Нека да променим съдебната система" . Нека да създадем гражданско общество, което чрез конкретния искания и протести, ще доведе до бърза промяна в съдебната система. Нека всички се погрижем за нашето бъдеще и това на децата ни и да спрем издевателството над българският народ!
пенчо питанката

2012.07.02 | 23:25

18
ей това е истината,ама.... всяко чудо за 3 дни,всъщност ние не искам де са промени нищо,така си ни е добре,понеже има една ХУБАВА поговорка наша "Да би мирно седяло,не би чудо видяло",извинявам са,ако не съм съвсем точен. Та буря трябва,като в африка....,ама ние сме умни,не сме цигани,нали и най-вече не обичаме бури и чудеса,е изреваваме от време на време....,ама седнали на столчетата и после пак мълчание,после пак единичен рев от далеч,а другите се прекръстим.... рая,това е истината,това сме и никога няма да се променим,за жалост. Ех защо 97-ма не успяха да влязат..... защо,докато нямаме своя Чаушеску,няма да има мира. Убил ми детето на пешеходна пътека,аааа и ще се споразумява с прокуратурата....и тоя и той ще се споразумее или ще излезе идиот.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини