Магистрати изискаха справка за съдебното минало на вътрешния министър

  • 25 юни 2012 10:23

  • 791
  • 0
Магистрати изискаха справка за съдебното минало на вътрешния министър
©

Справка за съдебното минало на министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа трябва да бъде представена пред Пловдивския районен съд на заседанието по делото за клевета срещу вътрешния министър, образувано по жалба на съдия Мирослава Тодорова, съобщава Дарик радио.

През април магистратите отложиха делото именно заради свидетелството за съдимост на вицепремиера, което поиска защитникът на съдия Тодорова - адвокат Даниела Доковска.

Тя представи пред съда тогава огромен обем от доказателства срещу вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Адвокат Доковска поиска делото да се гледа приоритетно заради престижа на съдия Тодорова, която е председател на Съюза на съдиите в България и води много дела в Софийския градски съд. Тя подчерта, че в две последователни свои интервюта министър Цветанов е направил директно внушение, че Тодорова работи в услуга на организираната престъпност, тъй като е забавила мотивите към осъдителната присъда на рецидивиста Васил Маникатов.

Решението делото да се гледа на пловдивска територия е на Върховния касационен съд, тъй като Тодорова е съдия в Софийския градски съд.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
791 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини