Църквата се обяви категорично против гей - парада в София

  • 14 юни 2012 15:05

  • 1400
  • 11
Църквата се обяви категорично против гей - парада в София
©

Светият Синод на Българската православна църква категорично се противопоставя на организирането на гей-парад на 30 юни в София.

В изявление на Светия Синод за гей-парада се казва: Светият Синод, духовенство и православни християни отново категорично се противопоставяме на провеждането на такава безнравствена проява. Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото. Ние пазим Христовата апостолска вяра, която е същата вчера, днес и вовеки, тъй като Бог е неизменен. А Сам Бог говори чрез апостола: „жените им замениха естественото употребление с противоестествено; също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда” (Рим. 1:26-27). Св. апостол Павел в посланието си до Римляни казва още: „Гневът Божий се открива от небето върху всяко нечестие и неправда на човеците, които държат истината в неправда” (Рим. 1:18).


Светата Църква не иска да страдаме и затова ни учи да проявяваме любовта си в телесна и душевна чистота и да пазим неосквернени телата си, за да бъдем здрави и полезни на себе си и обществото. Основата на здравото общество е благословеното семейство, за което Бог казва: „И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори” (Бит. 1:27). „Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът” (Бит. 2:24).

Понеже Бог е съвършената Истина и Любов, Той винаги промишлява най-доброто за своето висше творение – човека. Милува го като свое най-любимо чедо. Така и ние трябва да се грижим за нашите деца – с отговорна и очистена от всякаква мерзост любов.

"Умоляваме родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват и да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти", се казва в изявлението на Светия Синод.

„Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина” (св. Йоан Златоуст) - завършва изявлението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1400 11

Коментари 11

Добави коментар
KOI BIL PROTIV , xaxxaxa

2012.06.20 | 10:09

2
TOCHNO VIE PO MANASTIRITE I CARKVITE STE ZA U4ASTIE V TEZI GAY PARADI . VSI4KI ZNAEM KOLKO HOMO SEXUALISTI IMA V SAMIAT SINOD I MANASTIRI ! U4ASTVAL SAM V GAY ORGII KOITO SE ORGANIZIRAHA V MANASTIRI .
Юри

2012.06.30 | 13:28

11
Да, истина е, че на места има хомосексуалисти и сред черноризците и това се знае и търпи от Св.Синод, но това, което сте правили в манастира мислиш ли, че Бог не вижда? Още по-зле за вас. Лошото е, че всички хомо искат да бъдат приемани за нормални, а с това само подчертават,че са аутсайдери и комплексирани от греха си.
Коко

2012.06.30 | 13:28

10
Егати нахалните обратняци, все пищят за внимание и се врат да си показват сексуалната ориентация! Досадни станаха ... ами дайте тогава да организираме парадни шествия и за содомитите, некрофилите и геронтофилите, да им дадем и на тях възможност за обществени изяви - и те имат човешки права ...
Kalashnikov

2012.06.30 | 13:28

9
A na nas razdaite kalashnicite da se pokefim na tezi pedali muuhhahahahahahaaaa
ААААААААААААААААААААА

2012.06.30 | 13:27

8
Да публична тайна е - сред свещениците в Бг, а и по света броя на хомосексуалистите, а и на педофилите е най-голям. Айди стига лицемерие
seregay

2012.06.30 | 13:27

7
КАЗАЛИ ПЧЕЛИЧКИТЕ - НЕ ЯЖТЕ МЕД, А НАРКОДИЛЪРИТЕ - НЕ НА ДРОГАТА

2012.06.20 | 10:09

1
ПРАВИ СА. ИЗВРАТЕНОСТИТЕ НЕ БИВА ДА СЕ ТОЛЕРИРАТ! СЕГА ТУК ЩЕ ИМА МНОГО ПРОВОКАЦИИ ОТ РАЗНИ БОКЛУЦИ КАТО АВТОРА НА КОМЕНТАР 1. НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. НИЕ ТРЯБВА ДА ПАЗИМ СВОЯТА ВЯРА И МОРАЛ.
сезнайко

2012.06.24 | 00:27

6
Ти гледа ли на скоро предаването на Мартин Карбовски!Педераси и продажни куки това са българските попове начело с онова курвенско изчадие максим / не пиша позицията в БПЦ щот я няма в сърцата на миряните и е хубаво да мре вече , не щот съм лош ами народа на БЪЛГАРИЯ ми е по-мил от дъртия педерас,пардон предводител на педераси попове /...

2012.06.24 | 00:26

5
Светата ни църква за пореден път е право, но морално катастрофиралото ни общество за пореден път си затваря очите и позволява на тази гнусна паплач да погнусява нормалните хора и децата. После защо има упадък на ценностите и деградация на морала. Защо мъжете са мафиоти и комплексари, а жените курви и сребролюбки. Защо ли........... ХОРА, БЪДЕТЕ НОРМАЛНИ!
ъ-ъ-ъ

2012.06.20 | 10:10

4
Църквата се обяви категорично против гей - парада в София =============== Няма страшно! Мистър Ворлик нали ще е там! Така че пенделите няма от какво да се притесняват, парад ще има! Могат и в знак на подкрепа към Уорльо да си сондират по дупките за шистов газ, той Шевронеца обича...
...

2012.06.20 | 10:10

3
Nz kvo pravqt popovete dneshno vreme i kvo se pravi po manastirite i ne me kasae! No pokaznost na izvratenite ne trqbva da ima!

Добави коментар

Водещи новини