Гръмнаха неправилно паркирана кола в Лондон

  • 14 юни 2012 06:54

  • 964
  • 0
Гръмнаха неправилно паркирана кола в Лондон
©

Лондонски полицаи взривиха кола, паркирана в непосредствена близост до административни сгради, предаде РИА Новости.

Жителят на Нюкасъл Нима Хосейни Рази пристигнал в столицата, за да разгледа забележителностите на града. Туристът забелязал, че спирачките на неговия Ford Mondeo са неизправни, докато минавал покрай сградата на парламента.

Рази, незапознат с правилата за паркиране в Лондон, спрял автомобила си на няколко метра от сградата на палата на общините и Уестминстърското абатство. Мъжът отшила да разглежда Бъкингамския дворец, като за всеки случай оставил на предното стъкло бележка, че колата е повредена и помолил да не го глобяват.

Оставеният без надзор Ford привлякъл вниманието на бдителен гражданин, който извикал полиция. Пристигналите служители на антитерористичния отдел отцепили района и евакуирали хората. За да обезвредят бомба, за която се предполагало, че била в колата, полицаите извършили контролиран взрив. След сапьорите намясто дошли и служители на пътната полиция. Те, въпреки бележката на шофьора, му написали акт за неправомерно паркиране.

Мъжът сега ще иска компенсация, или поне нова кола, за да се прибере вкъщи. Скотланд-ярд, настоява, че полицаите са спазвали инструкциите буква по буква и са направили всичко, за да осигурят безопасността на гражданите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини