280 шофьори в София отнесоха глоби само за 12 дни

  • 13 юни 2012 18:44

  • 1152
  • 2
280 шофьори в София отнесоха глоби само за 12 дни
©

За 12 дни - от 1 до 12 юни в София са глобени над 280 шофьори на коли, паркирали в зелени площи, съобщиха от Столичния инспекторат.

Със съдействието на Центъра за градска мобилност и Общинска полиция инспекторатът е започнал засилени проверки на паркиране в зелени площи и обхвата на детски площадки. По време на контролната си дейност инспекторите раздават информационните листовки "Аз не паркирам в зелени площи", информира БТА. При установени нарушения инспекторите могат да наложат глоба на място в размер до 50 лв. или да съставят акт за установяване на административно нарушение, при който глобата се определя с наказателно постановление от кмета на съответния район.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1152 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимка

2013.02.06 | 00:24

2
Пред блока ни в Овча купел има панелни гаражи заемащи място за две коли в ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ и вместо големи глоби им разрешиха да ги ползват срещу смешни суми от 30-50 лв ЦЕЛОГОДИШНО!!!Ето това е справедливо нали?
Николай

2012.11.19 | 20:50

1
Аз живея в Иван Вазов и пред блока ми има трансформатор с прилежаща към него площ - зелена, УЖ, от 25 години там е кал и трева никога не е имало и винаги се е ползвало като паркинг и от 25 години ни пишат актове че паркираме там... поне да засадят тревичка или некое храстче... некъв жокер за да не паркират хората, да не говорим, че то си е направено за паркинг с изрязаните бордюри... а в центъра по тесните улички не глобавят където разни хора с разни идеали си спират по тротоари и пречат на движението и на пешеходците... но тва си е българщинка, защо да глобяваме пречещите на майките с колички и пенсионерите с бастуни, като можем да глобим оня там дето е спрял в калта и всеки ден гази в нея, нека му е гадно....

Добави коментар

Водещи новини