Антимафиоти закопчаха деветима за трафик на бели робини и пране на пари

  • 13 юни 2012 12:09

  • 3331
  • 5
Антимафиоти закопчаха деветима за трафик на бели робини и пране на пари
© Булфото

Деветима души са задържани при съвместна операция в България, Полша, Франция и Белгия, съобщиха от Окръжна прокуратура-Варна.

На 29 март 2012 г. в Хага, Холандия, с посредничеството на "Евроджъст" бе подписан Договор за сформиране на съвместен екип за разследване между Окръжна прокуратура-Варна, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и прокуратурата при Окръжен съд Лион, Франция. Във Франция се води наказателно производство за организирана престъпна група, създадена с цел трафик на хора, с цел сексуална експлоатация и пране на пари, а в България, в Окръжна прокуратура-Варна – за пране на пари. Вчера в 06.00 часа, едновременно и съгласувано, на територията на България, Полша, Франция и Белгия, са проведени успешни реализации. Задържани са девет лица, от които три в България. В България, под ръководството на наблюдаващия прокурор от съвместния екип, Ивелина Бухлева, с участието на оперативни работници от ТЗБОП и ОДМВР в градовете Варна, Стара Загора и Бургас, както и на пет следователи от Окръжна следствена служба при Окръжна прокуратура- Варна, в присъствието на прокурор и съдия-следовател и полицейски служители на френските правоохранителни власти, са били задържани лицата Н.Ф.Д. на 31 години, В.З.М. на 32 години и Б.А.Д. на 22 години. Извършени са претърсвания и изземвания на девет адреса в градовете Варна, Стара Загора, Казанлък, Долни Чифлик, в КК „Слънчев Бряг” и в с. Пчелник, Варненска област, като са иззети множество веществени доказателства и документи, имащи отношение към престъпната дейност на лицата. Варненският окръжен съд вчера разгледа и задържа под стража Н. Ф. Д. въз основа на Европейска заповед за арест. Днес предстои разглеждането на аналогични Европейски заповеди за арести от окръжните съдилища в Бургас и Стара Загора – за лицата В.З.М. и Б.А.Д. Продължава извършването на процесуално-следствени действия в това число и разпити на свидетели по досъдебното производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3331 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Toni

2012.06.13 | 18:48

5
Защо сега не виждам да се плюе Борисов,или ръцете ви са заети с държане на комунистически патки.

2012.06.13 | 16:25

2
Явно ти държиш комунистическа патка, 'щото Борисов за да стане бодигард на бай Тошо, едва ли е бил отявлен демократ...
ZIG HAIL

2012.06.13 | 15:11

1
МАЙ ТИ СИ ХВАНАЛ БОКО ЗА ТАШАКА КАТО ГЛЕДАМ ДУПЕДАВЕЦ
на №2

2012.06.13 | 18:48

4
Какво значение има за нас - че Бойко Борисов е бил охрана на Тодор Живков . Той просто си е регистрирал охранителна фирма и го наемат да охранява именно Тодор Живков срещу заплащане. Нищо общо това няма нито с демокрацията нито със социализма - всичко знаем че Тодор Живков си остава в историята като най-великият държавник и политик-направил най-много за България във всички области на живота...
2

2012.06.13 | 18:47

3
Ти си много проста личност и сега ще ти обясня защо: 1.Бойко Борисов не е регистрирал никаква фирма, а е бил от тогавашното НСО или както се е казвало там;никой не би позволил частник и/или непроверена личност да пази"първия". 2.Какво по - точно е направил за народа?!?Промиване на мозъци, кражби от държавата, слугуване на Русия...За един виц против него отиваш в Белене - това ли му е великото???Смазване на интелектуалния елит на България и убийството на над 30 000 души без съд и присъда...Докато в цяла Европа хората дърпат интелектуално и материално, тук се чака за електро - уреди и коли с години.Или че в магазините е имало няколкото основни неща...Знаеш ли колко стотици милиони е изнесъл от държавата тоя боклук, сега внук му кара последни модели Ферари-та и не знам какво...Най великия...Комунистите разсипаха България за 50 години, повече отколкото турците за 500!!!

Добави коментар

Водещи новини