Борисов: Казаха ми - "Мачкай босовете", което и правя

  • 13 юни 2012 07:47

  • 13920
  • 64
Борисов: Казаха ми - "Мачкай босовете", което и правя
© Булфото

В интервю за в. '"Преса" премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г казва, че първата година от управлението на ГЕРБ е била най-тежка според него.

"Спомняте си август 2009-а, като отидохме във финансовото министерство и дойде Орешарски - стана ясно, че влизаме с половин милиард под водата като държава, че правителството на Тройната коалиция са контрактирали договори, за които няма обезпечение. Чак сега, на третата година, изплащаме хеликоптери, самолети. Ако бяха останали и двата правителствени еърбъса, които предишните купиха, още 100 милиона щяхме да плащаме. Тогава беше много трудно. За разлика от тях, ние не искахме да хулим държавата, стегнахме си и си оправихме дефицита за три години", посочва министър-председателят.

Той заявява, че не знае дали се увеличава недоволството към правителството. "Има лек спад на рейтинга, това е нормално. Хората постепенно разбират какво е било, виждат какво се прави и съм убеден, че ще го оценят. Сега ще ни излязат големите обекти, ще усвоим огромно количество пари и всички ще го усетят. Колкото до втория мандат - нека да не ви звучи като заявка, а като отговор на спекулациите за предсрочни избори. Щял съм да предизвиквам предсрочни избори? Глупости!", категоричен е Борисов.

Премиерът отрича процесите в БСП да са удобни за управляващите. "За мен е по-удобно да има отговорни партии. И това е по-хубавото за България. Ако в момента ГЕРБ не е този стабилизатор в държавата, ако ни нямаше нас, ами те, всякакви бандити и псевдополитици щяха да се шамарят по тв студиата както в Гърция. Последните избори показаха, че има много желаещи за такава политика. Ако имаше отговорни партии, по много теми можеше да има отговорна политика и да не се люшка", заявява министър-председателят.

"Властта не е самоцел. Минаха доста емоционални вълни, българинът може да разсъждава прагматично, защото и политическата култура също като образованието се надгражда. Не можем днес да съдим хората за това как са гласували през 90-а, защото знаете как се гласуваше при Тодор Живков - 99% за партията. Сега могат да разсъждават и ще оценят това, което правим. Убеден съм! В Португалия българите ми казаха: "Не се огъвай, ще стане, мачкай ги тия така, арестувайте всички босове", което и правя. Сега видяхте и за Братя Галеви - вече им висят още 36 милиона", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На думите на журналистката, че Пламен Галев и Ангел Христов сега сигурно се смеят от някое красиво кътче в света, премиерът отговаря: "Ще ги хванат, бъдете сигурна, с партньорите сме се договорили! Какво като ги няма сега? Ако бяха тук, щяха да лежат в общежитие, което е срещу тях. А сега вече с новите обвинения и присъди ще останат до края на живота си сигурно в затвора".

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г казва, че е трябвало отдавна да смени бившия икономически министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. "Това ми е голямата грешка. Виждате сега каква е разликата в Министерството на икономиката с времето, когато там беше Трайков - във всяко едно отношение. В административния капацитет, в конкурентоспособността - по тези показатели сме усвоили едва 6% от 1 милиард. И за това е виновен Трайков. И куп други бели направи. Аз като затварям една страница, я затварям окончателно, не искам да се връщам. Не ми говорете повече за него", казва министър-председателят.

"Принудени сме да вземем заем, защото трябва да покрием дълга, оставен от Милен Велчев", посочва Борисов. Запитан какво мисли за думите на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, който е против заема и заявява, че правителството е "опоскало" фискалния резерв, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г казва: " Това поведение е нагло. Дори двойкаджиите знаят, че заради неговия коалиционен партньор и ние, и децата ни ще плащаме. Когато е вземан заемът от Велчев, е имало излишъци. Светът тогава беше в растеж. Защо са го взели? А сега Испания, Португалия, Ирландия, Гърция - всички искат помощи. Няма как някой да си даде парите на ниски лихви. Отвратителна е днес конюнктурата".

Попитан дали според него има сценарии за разклащане на правителството, премиерът заявява: "Не. Всички ги е страх в момента от предсрочни избори. Страх ги е да не ми създадат мотив, че виждате каква тишина е в политическото пространство. Обаждат се от време на време, колкото да се знае, че ги има. Само Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е готов за избори. Никой от другите не е готов", казва още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред в. "Преса".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13920 64

Свързани новини

Коментари 64

Добави коментар

2012.12.29 | 11:33

64
Г-н Борисов трябва много детайлно да се вглежда в това, което правят "неговите хора" от местната власт, защото ще дойде време, когато той ще им плаща "вересиите". А по места от името на Герб управлява "куцо, кьораво и сакато". ( с извинение към хората с увреждания)

2012.06.14 | 22:36

20
а кой да управлява в селцата?? винаги се намърдват тарикатите,там партия не играе,сменят цвета веднага! борисов да продължава да ги лови,а ние да си стягаме задниците и да престанеме да мрънкаме.за сега не виждам алтернатива от друга партия.хубавото е,че е честен и говори открито пред хората без завъртулки! казва нещата такива каквито са. и ДА супер много пенсионери като съотношение и ДА,който гледа овце би могъл да направи бизнес, защото ИМА пазари! но ние нали не сме овчари,а сме най-великата нация! всичката тази мизерия е в резултат на управленците от тези 20 и няколко години + икономическата криза,а най-големия проблем са мрънкащите хора! Кой по дяволите би си помисли ,че по времето на станиШЕФ ще има арести на такива фигури + присъда за галеви,кой?? оценявайте това,което имате,стига сте ламтяли за още и още!
иво- рз

2012.09.04 | 18:42

61
Бойко Борисов и ГЕРБ няма да са вечно на власт и всички комунисти някой ден пак ще можете спокойно да се въргаляте в собстветата си помия и вечно да недоволствате. Само , че ще трябва да почакате поне още един мандат.
Gadnqra

2012.12.29 | 11:28

63
Пич не така щот със гадните комуняги начело с педала ще мизерстваме и ние, я кажете само като беше той тия мутрички дали не седяха тихо и си правиха милионите, сега ги искараха на преден план и почнаха да ги прибират (друг е въпроса съдебната система колко е ефективна) Гриша Ганчев по Станишово време всички трепереха пред него, сега и него и сина му заковаха. Комунистически настроените вземете си теглете 1 коршум заедно със Станиш дет знае само да плюе България пред Европа - Гаден педал, няма да се върне комунизма НИКОГА !!!!
невъзмутим

2012.11.19 | 19:32

62
Боко, нямаш ни акъл ни знания, не си за тази длъжност, върни се охранител! Пък и с твоето престъпно минало!!!
МАКСИМ

2012.09.04 | 18:41

60
КOМУНИЗМА НИКОГА ВЕЧЕ ! КРАДНАЛИ са техните дядовци след 1944г., краднат и внуците им и правнуци.Това са видяли това правят.Смазаха го този народ ,изроди гадни. Но ще плащат....!

2012.06.15 | 01:12

59
Честит рожден ден, господин премиер! Като са ви наредили да мачкате босовете, хайде по бързата процедура смачкайте Л.Павлов и Донев, конфискувайте имуществото, парите им. Парите на О.Д., дето е свързан с лекарствата дайте на диабетиците, че да могат да си плащат инсулина, а парите на другия дайте на училища в малки градчета да пратят децата на море, че има такива дето само на картинка са го виждали. Бъдете жив и здрав!
myri

2012.06.15 | 00:55

57
Мен ме притеснява факта,че в света по-слабо населени държави от България има само в най-северните части и тези по екватора ..... не знам какво правят,какво искат и т.н.,ама сме сериозно пред изчезване
asd

2012.06.15 | 00:57

58
Мен пък ме притеснява факта, че този глупак говори така, че много, ама много хора му вярват за "свършената работа", преборената престъпност и т.н., а всъщност това са поредните предизборни лайна, които се леят от устата на всеки действащ политик, няма и искрица искреност в тези думи....не знам...и сега да не ми кажете, че съм комунист :D нито бесните пенсии от бившия централен кенеф, нито гроб, нито дпс и тн олигофрени стават за нещо, тва са боклуци, да ги бяхме изчистили на 12 май...само един справедлив диктатор ще оправи България, но не знам дали такова понятие съществува...
Пловдив

2012.06.15 | 00:20

56
Имаше дребен и среден бизнес,направи всичко необходимо да го унищожиш,,ГРОБ,,оценям това че всички познати с такъв бизнес се чудят как да оцеляват.Защо ли тези ваши деиствия не засегнаха бизнеса на комунистическите синчета които сега се се разцепват от обиколки на света и покупки на скъпи коли и яхти които регистрират на вън но защо ли да виждате това.Нали вие сте на кокала народа прост и озлобен. Не се чудете че повечето хора нормални се надяват децата им да заминават на вън.Защото виждаме политиката на унищожение която водите.Дано да спите спокоино.
Дядо Йоцо

2012.06.15 | 00:20

55
Така лъже , че сам си вярва! Заварили държавата потопена с половин милиард - как го не е срам, та те герберите ги крадат само за месец тези пари по различни схеми. Всички помним как вървеха министрите Му от студио в студио и разправяха, че заварили министерските каси празни, като че ли трябва в тях да има милиарди , а не някоя хилядарка за кафе и командировъчни.Потопиха държавата с 400 000 безработни за 3 години. Отнеха бизнеса на хиляди. Не че този бизнес беше кристално чист, но с какво право герберастите да определят кои са правилните капиталисти-това е запазена марка на Жан. Приоритетът Му строеж на магистрали, ако се напъне още малко и ще построи горе долу толкова колкото предишните, дето го правеха между другото и то въртеха и сучеха да ги не дадат на Божков , което Светлоликия веднага направи. ГЕРБ- Групировката се еб.ва с Република България се кани да върлува завиниги и ще го направят, ако пак спим или се радваме, че ни управляват по прости хорица от нас.
Съседа

2012.06.14 | 23:27

41
Абе, селтаци, много бързо забравихте за братко, батко, масларова(нарочно с малка буква) и.т.н.
Дядо Йоцо

2012.06.15 | 00:19

54
Нищо не е забравено! Айдутлука не е запазена марка! Това, че крадеца вика дръжте крадеца не му изчиства мутрата. И освен викане да виждате някой осъден? Не че са невинни, а не ги обвиняват за нещо, което може да се докаже. Само прах в очите и претоварване на прокуратурата със сигнали за скрити диаманти по задниците, за да не би някой неразбрал прокурор да вземе и да свърши нещо.Също като хонорара на Доган. Беше ясно че ще го хванат за рязания с обвинението за конфликт на интереси, но успешно ни го пробутаха, като операция чисти ръце.
селяка

2012.06.14 | 18:20

14
абе съседе пожелавам ти да те чука селския бик понеже си много прост и тъп
Няма значение

2012.06.15 | 00:19

53
Абе ей закърнели мозъци, да не би само в България да е такова положение, само тука ли има безработица.... Какво Гърция, Испания и Италия заради нас ли фалират. Я се стегнете малко и престанете да пишете глупости... Сетне с какво да Ви увеличат заплатите, като никой не иска да работи. Скъпо им било, що не се съвземете малко деца на Социализма и не осъзнаете, че ние сами се докарахме до това положение. Ако още бяхме под Управлението на Станишев и компания нали нямаше да има държава ... Бойко може да е всякакъв но поне се опитва да прави нещо... И понеже всички сте много големи на думи, сте направо смешни.... Някакви червени баби и дядовци и техните отрочета, кой к'во не разбрал, кой какво чул недочул пише и се пени.... Вие ни докарахте, нас младите до това положение с неадекватните си решения. Така че сега не ревете ами мислете като дойдат изборите....

2012.06.14 | 23:06

35
май твоя мозък е закърнял не знам от какъв ъгъл гледаш нещата но положението става от лошо по лошо за 2години унищожиха дребния бизнес сега на ред е средния и тогава ще останат монополите унищожено е производството на готова продукция произвеждаме само суровини и ги изнасяме от това печели само този който ги добива а хиляди остават без работа в преработването от безработицата печели работодателя може да не вдига заплати това доколкото помня го нареди самото правителство а ако си забелязал цените на стоките се качват което значи че някой прибира повече пари без да си вдига разхода говориш за Гърция Испания позаинтерисувай се колко получава там един трайно безработен а това че Бойко прави нещо съм напълно съгласен само че от това нещо печелят 70човека а 7млн губят
Дядо Йоцо

2012.06.13 | 21:16

3
Надявам се , че наистина си млад, ама много млад. Иначе такава наивност граничи с глупост.

2012.06.13 | 18:52

1
Eдин и същ циркаджия е. То и аз да съм комуна и мен да ме е яд.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини