Борисов: В България най - накрая идват истински инвеститори

  • 12 юни 2012 14:06

  • 14012
  • 63
Борисов: В България най - накрая идват истински инвеститори
©

"В България започват да идват истински инвеститори", каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на откриването на филиала на южноафриканската компания ALC.

"Само до края на годината - очаквам около 30 милиона евро производство да излезе от тези заводи", съобщи Борисов относно инвестицията в елинпелинското село Мусачево.


"Не кой да е, а десетата икономика в света и BMW са дошли да си правят много важни части за автомобилите в България. Голяма част от автомобилните стъкла в Европа се произвеждат в България, носачите се произвеждат в Русе. В един момент ще остане само моторите да правят, всичко останало се произвежда в България", каза Борисов.

"75% от инвестициите бяха в строителството, абсолютно спекулативно. Останалите – във ветро- и соларни паркове. Ако бяхме подписали за всички ветро- и соларни паркове, щяхме да имаме четири пъти повече енергия, отколкото ни трябва. А всички вие щяхте да ги платите със своите електромери. Затова истински се радвам на такива инвеститори, които правят заводи, правят реални инвестиции, работни места. Печели Южна Африка с това, че си продава кожите, печели България, че си продава и произвежда, печели BMW, защото има най-хубавите кожени седалки", добави премиерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
14012 63

Коментари 63

Добави коментар
Борисов, освободи ни от присъствието си

2012.06.14 | 00:07

63
а бе Боко рапонът да не би наистина да люпи семки? А люпенето на семки на обществено място не е ли малко забранено - щото замърсява същите обществени места? Мъ що ли и питам, то Рапонът явно го е напекло юнското слънце след като предварително се нашмъркал и сега Му се привиждат Розуви слонуви!!! И така драги Българи честит ви победил развит Боковизъм в България! В "тежка" и "солидна" и "финансово стабилна" България хората от недоимък, политическа и управленска простащина се чюдят кой път към гората да подхващат, а скапаняците гербарасти продължават да се правят на много големи философи и политикани!

2012.06.14 | 00:05

61
Ей чета ли чета хора толкова глупави които когато е трябвало да седят в училище и да учат какво е то икономика те са били по кафета и са се чудили от къде да си купят Адидас,момчета набързо ще ви нахвърлям няколко идеи които са известни на всички-поне така би трябвало. 1.Когато има една такава инвестиция има хора които работят,доколкото разбрах 500 човека,те са Българи и взимат заплата. 2.Тези българи освен че взимат заплати плащат и данъци на тази държава т.е това са пари за БГ. 3.Тези инвеститори BMW,също плащат данъци които ОСТАВАТ в БГ,и то не малки при 30 мил. мисля че трябва да може да сметнете какъв данъкоплатец е този инвеститор . 4.И накрая да обобщя помислете малко какво говорите преди да пишете. 5.Да не забравя този инвеститор може да е работодател на вашите родители,на родителите на вашите приятели,на вас самите.ТОВА Е РАБОТА-ПАРИ-ЖИВОТ
shatterer

2012.06.14 | 00:05

62
Тогава следващия инвеститор, който ще отваря завод в БГ е точно работа за теб.........Милка ще набират мармоти да им завиват шоколадите и гербаджииските мекерета по форумите сте точните кандидати!

2012.06.14 | 00:05

60
Няма нищо лошо да идват инвеститори в България и да създават работни места,плащат данъци и т.н.Това ,което е лошо ,че се тръби на някакви си 30 милиона на година ,а се мълчи за милиарди за АЕЦ-а.Мълчи се също така за язовирите на Цветелина Бориславова и нейната ключова роля в банковия и енергиен сектор,за това как я направиха монополист на обществени поръчки.А както всички добре знаете това са парите на Тиквата.Предишното правителство направи много за България и не съм видял Станишев да се показва по телевизията за всяка дреболия.Това е шутовски PR,и само тъпите селяни не проумяват какво става
hahaha

2012.06.14 | 00:01

59
към 44 Абе човек ти във кой век живееш.Я си бии два шамара и се осъзнай.Ти изобщо осведомяваш ли се от някъде или имаш къса памет. хахаха

2012.06.13 | 15:31

26
Така ли? Кажи с кое не си съгласен? Обоснови се? Или не можеш? Еми то едно ГЕРБерче не съм и очаквал да успее да свърже едно смислено изречение. И още един въпрос относно "зелената" енергия. Още с идването си на власт Борисов намали драстично изкупните цени на ток от ветрогенератори и соларни панели. Но остави старите цени на тока, изкупуван от ВЕЦ-овете. А сега познайте кой държи 95% от язовирите в страната? Цветелина Бориславова ли чух някой да споменава? Браво, познахте!
хм

2012.06.13 | 10:44

12
към 37 Знаеш ли защо гърците не само имат магистрали но и всички транснационални представителства и тези големи фирми и бизнесмени.Защото от доста години са демокрация а ние бяхме комунисти.И пак казвам помисли колко милрда (около 600) са превъртяли и с тях колко неща са си купили и създали(фирми, туризъм и да -магистрали).Извинявай да не накърня чувствата ти но Станишев е най-некадърния и постоянно спекулиращ политик в България.Колкото пъти изберем БСП толкова пъти проспиваме годините им мандат защото те не ни приближават към европа и развития свят а ни тласкат към Русия от тъга по старото време(ето и невероятно скъпия проект "АЕЦ Белене").Защо станишев не усвои и 2 процента от европарите при условие че имаше пари в излишък ами започнаха АЕЦ-а и потънаха милярди без да е направен и един чертеж по проекта.Ето ги лъжците и крадците - Станишев и неговите пионки.А наи-кофти е че Русия и 5 пари не дава за никой те си гледат интересите.

2012.06.14 | 00:01

58
Китай като са комунисти тогава те защо имат още повече магистрали? И по-добър стандарт на живот, въпреки че допреди 70-тина години живееха едва ли не във средновековието? И с какво спекулира Станишев? Би ли ми отговорил? Че построи повече км пътища от Борисов - покажи ми статистика, която да го отрича. Че заплатите по негово време растяха - покажи ми статистика, която да го отрича. Кажи ми с кое спекулира? И кажи ми Борисов досега ЕДНА истина изрекъл ли е? ЕДНО свое обещание спазил ли е? ЕДНО свое решение да не е променил още на следващия ден? И ми кажи кое е скъпото на АЕЦ? За да наречеш нещо "скъпо", то трябва да има някаква база за сравнение. Коя е твоята база за сравнение? Коя е базата за сравнение на Борисов? И защо пропускаш да кажеш, че БРИТАНСКАТА банка, наета като консултант по проекта, каза, че Белене е РЕНТАБИЛЕН и има бъдеще в проекта по договорените вече условия? И че са готови да пристъпят към следващата стъпка от договора - да изберат инвеститор? Не да намерят - да изберат. Не знам дали усещаш "тънката" разлика. И било нямало "и един чертеж"? Значи според теб ей така, без чертежи, са построени пощадките за реакторите (които сега се чудят как да ги разрушат), изградена инфраструктура, изградена жилищна зона за работници и бъдещите специалисти? На това ли му викаш "без един чертеж" Кого се опитваш да лъжеш ти? И ми кажи "развитият" запад какви "пет пари" дава за нас? Шеврон, които искат да ни изтровят с добив на шистов газ? Французите, които искат да имат територия, на която да заселят и своите собствени цигани? Англичаните, които искат да има кой да им бере ягодите? Отговори ми? И интересно как целият "развит" запад (или поне западна Европа) са в отлични отношения с Русия, само ние се правим на по-католици и от папата - в случая по-американци и от американците? Как пък Берлин не реве, че е зависим от руски газ, даже си построиха "Северен поток", а ние ревем? Как Рим не реве, че е зависим от руски газ и натиска да строи "Южен поток", а ние ревем? Отговори ми и на този въпрос???
мнение.

2012.06.13 | 10:23

11
върни си думите назад за руснаците.едно е освобождение,друго е комунизъм.има огромна разлика. някой промива мозъци по неправилен път.а това изказване на бойко е в негов стил.истински,а досега какви бяха.фалшиви.като рекламите на кренвиршите LEKI.кренвиршите от месо.явно че досега сме яли трици.всичко това е толкова грозно.......
Човекът ot 23 и 26

2012.06.13 | 23:55

57
И пак те питам, недоносче такова - КАКВО КАТО ФАЛИРА ГЪРЦИЯ? Кажи ми какво ще стане? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! Държавата няма да плати старите си дългове и това е! Ще минат 5-10 години, през които ще им отпускат малко по-трудно нови дългове и при влошени условия и ТОВА Е! Хората ще го усетят, и то много лошо - но въпреки това те пак ще живеят като ЦАРЕ в сравнение с нас! Защото те имат спестявания, имат заплати, имат реална икономика, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС! И ние сме имали 11% безработица? Алооо, ти въобще знаеш ли как се "изчислява" безработицата у нас? Защо не вземеш данните не от Агенцията по труда, а от НСИ? Може би защото тогава ще лъснат 30% безработни, но трудоспособни? При това става дума само за БЪЛГАРИ, без да включваме циганите? А като ги включим и тях какво става? Над 50% безработица? Ти въобще знаеш ли разликата в методологията на изчисление на безработицата на различните институции в България? Защо ли питам, дебилен платен драскач откъде да знае такива неща....
Радо

2012.06.13 | 23:51

55
Май доста го е напекло Боко-Тиквата или климатика на колата не му бачка 500 хиляди са безработните които станаха в неговият мандат няма какво да ни залъгва. Не може за три години да откриеш 500-1000 работни места и да викаш че вече мед и масло ще ни потече от чешмите. Нали си гласуваха високи заплати а оставиха простолюдието с минимална заплата 300 лева и пенсия 150 лева и после викат ние ви я вдигнахме а след това вдигат газта тока водата и горивата дано по бързо им мине мандата на тези мижитурки наречени Герб.

2012.06.13 | 23:52

56
Да а май забравяш, че мандата му е във Световна Криза, която е толкова мощна, че държави като Гърция, Испания фалират а сега и Кипър ще иска помощ... благодарение на този човек, не сме на дъното.. кога сме били по напред от Испания или Гърция бе... Хейтърите отиваха в Испания да работят, като псуваха България, Борисов направи така, че България сега да е по добре от Испания, щото ако не гледате новини испания е пред тотален фалит.. Евала на Борисов евала на цялата партия.. само това мога да кажа..
Dr.House

2012.06.13 | 23:45

54
До: Stefan Davidov Ти, моето момче си просто един безхарактерен червей! Докато се задоволявате с трохите подхвърлени от управляващите, тая държава никога няма да се оправи! Точно така се контролира едно тъпо стадо.. Давайте в същия дух, целувайте им гъзовете !

2012.06.13 | 23:04

53
Инвеститори? Още от соца си имаше един виц за инвестициите. Тогава се казваше планова икономика по линия на СИВ. Разговор между руския и българския Първи: "-Решава си България да произвежда праз! -Само праз ли ще ядем?-пита нашия. -Не. Празът ще го изнесете в Румъния, а от там ще внесете Дачии. - Значи ще караме Дачии? - Не. Дачиите отиват в Либия. От там ще внасяте петрол. -Ооо, ще караме с евтин бензин? -Не! Бензина е за Япония. А оттам ще внасяте Тойоти. -Яяя, ще караме японски автомобили? - Не бре. Те са за нас. -А вие какво ще ни дадете?- пита нашия. -Семе за праз!!! Това са и сегашните инвеститори :(
shatterer

2012.06.13 | 23:03

52
Французите не са глупави, г-да гейбери.............. а за ЕС, инвеститори и останалите тъпотии не ме ебе!!!
МУНЮ

2012.06.13 | 23:03

51
ААААА, НЕ РАЗБРАХ.....ОТ НАШИТЕ КОЖИ ЛИ ЩЕ ПРАВЯЯТ БМВ - СЕДАЛКИТЕ.......???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини