Лот 2 на АМ "Тракия" е почти готов

  • 07 юни 2012 15:00

  • 1046
  • 0
Лот 2 на АМ "Тракия" е почти готов
©

Лот 2 на автомагистрала „Тракия” е на 98 % готов. Това заяви пред журналисти инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. Той извърши проверка на строително-ремонтните работи на лот 3 и 4 на магистрала „Тракия”.

По думите му остават съвсем малко довършителни работи и той ще бъде готов, съобразно срока. Откриването ще бъде в края на юни – началото на юли. Докато бъде пуснат в експлоатация лот 3 на автомагистралата, движението ще преминава по пътен възел „Нова Загора” и ще се включва в Нова Загора по първокласен път І - 6. Когато е готов лот 3, движението ще бъде докарано на възела от пътя от Сливен към Ямбол, докато се направи последната отсечка, която очакваме в края на юли да е готова до „Петолъчката”, каза инж. Лазаров.

Специално в закона за шума, много ясно е казано какво е отстоянието за изграждане на шумозащитни съоръжения - това е 500 метра. Той каза, че не вижда къщи при пътен възел „Ямбол” под 100 метра. Шумова карта ще бъде направена след пускането в експлоатация на магистралата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1046 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини