Изгорелият джип гонил колата на сина на Златко Баретата

  • 05 юни 2012 06:51

  • 36791
  • 70
Изгорелият джип гонил колата на сина на Златко Баретата
©

Автородео със сина на Златомир Иванов-Баретата - Алекс, е в дъното на зверската катастрофа край Шивачево, твърди "Стандарт". Около 14 ч в събота на подбалканския път от Бургас за София изгоряха живи трима млади мъже и 17-годишно момче.

Четиримата са се връщали от Слънчев бряг, където най-вероятно са били на откриването на сезона в "Какао бийч". В мерцедеса факла са пътували двама от гардовете на 17-годишния Алекс Иванов. Момчето на Баретата е било в ауди отпред, а "Стандарт" научи от източници в МВР, че с него е пътувал и синът на бившия външен министър Соломон Паси - Исак. Говори се и че 17-годишният тийнейджър, който пък изгоря в джипа, е дете на висш полицай.

Неправилно изпреварване или гонка между аудито и джипа е причина за зверската катастрофа, коментираха вчера от КАТ. Според източници колата със сина на Баретата е пътувала пред джипа с гардовете му, а веднага след инцидента Алекс и компания са направили обратен завой, за да помогнат. Момчетата в мерцедеса обаче са били заклещени. В последните метри преди удара джипът е летял върху капака си, обясни пред "Стандарт" Димитър Величков, шеф на полицейското управление в Твърдица. Колата е гръмнала заради експлозия в резервоара, смятат криминалистите. От МВР коментираха, че вероятно синът на Баретата и спътниците му са звъннали на тел. 112 за катастрофата. Сигналът е подаден в 13,55 ч.

Първата пожарна от Твърдица обаче е дошла в чак 14,11 ч, когато момчетата са били на въглен. "Едното от момчетата наистина мърдаше", заяви пред журналисти Йордан Йорданов, който работи на близкото пазарче на подбалканския път от Бургас към София. В 20-те минути, в които чакали помощ, търговците от близкия крайпътен пазар опитали да угасят колата с пожарогасител. Стопирали и преминаващите коли, но никой не се отзовал. Единствено ТИР отбил и започнал да гаси джипа. Пяната в двата малки пожарогасителя обаче свършила за 30 секунди. И момчетата били обречени. Аварийно-спасителният екип на Гражданска защита, който разполага със специален оборудван автомобил за рязане на катастрофирали коли, пристигнал чак в 14,48 ч. Службата обаче е дислоцирана в село Сотиря, което се намира на 11 км източно от Сливен, а инцидентът е станал в западна посока.

Според полицейски източници, загиналите гардове на Баретата са били с бронежилетки и пистолети "Глог". Проверка на полицията показа, че са били законно притежавани. Присъствието на синове на бивш министър и висш полицай пък накара институциите в София и Сливен буквално да онемеят. Мълчаха както от МВР, така и от "Съдебна медицина". В понеделник по обяд от моргата в Сливен бяха взети телата на двама от загиналите млади мъже. "Очаквам днес да пристигнат роднини, които да вземат телата и на останалите две момчета", каза пред "Стандарт" д-р Тома Чаушев, шеф на отделението по патоанатомия в областната болница.

Последвайте канала на

Novini.bg
36791 70

Свързани новини

Коментари 70

Добави коментар
....

2012.11.07 | 22:50

40
Еййй нещастни,завистливи хора.Вие не заслужавате да живеете.Каквито и да са били,на който и да са били синове или бодигардове,няма значение.При положение,че не сте ги познавали нямате право да говорите.Вие не сте хора,как не ви е срам? Пожелавам ви да ви се случи същото,за да видите какво преживяваме ние в този момент !!!!!!!!

2013.11.19 | 00:57

70
Лайнар нещастен,дано Господ и теб да убие мръсен наркоразпространител.Дано всички ви да убие изроди нечовешки.
Dimitur Shikov

2012.06.13 | 20:28

27
Da we kakto samiqt Zlatko kaza v intervuito kak moje da sa tolkova zlobni i zavistlivi tezi hora...nqma dumi kakvo da kaja v tozi tejuk moment v koito razbiram che i moi priqtel e pochinal sushto i e bil v djipa...ne znam kak moje horata v takuv moment da sa tolkova zli nezavisimo koi koi e vsichki sme hora i sme zemni ne biva taka ne e redno prosto !!!
Dimitur Shikov

2013.11.19 | 00:57

69
Jalko za momchetata i za Vankata toi mi e komshiq i lichen priqtel zaedno trenirahme nqkolko godini. Pochivai v mir Vanka i bog da prosti idrugite momcheta !Svetla im pamet. Moite suboleznovaniq !!!
Аз

2013.11.11 | 23:34

68
Днес проумях защо децата на известните татковци не са помогнали, ами бегали. Те просто са заминали. Защо да си губят времето за някакви си охранители - макар и техните, и някой син на полицай---ЖИСШ!!!!!!!!!
SS

2013.10.28 | 17:54

66
Ирен,май си засегната по някакъв начин от случилото се.
минаващ

2013.10.28 | 17:54

67
И то доста. Вероятно е вдянала, че фактът, че пише грамотно не я вкарва автоматично в графата на интелигентните. Сигурно е разбрала, че интелектът е много повече от това. Както и оня полуграмотник от Фейса, дето се опита да ми ръси мозък на маймуница.
за Iren Todorova Murshova

2013.10.14 | 06:35

43
кифло, чети сега внимателно и се опитай да осъзнаеш прочетеното: какво са виновни "момчетата" ли? ами конкретно в тая ситуация, ако колата на Баретковия келеш се беше движила с нормална скорост, нямаше да се налага гардовете му да пришпорват джипа с 200, та да го догонват. тоест - нямаше и да се блъснат, тоест - щяха да са живи. а защо мразим всички такива - ами просто е: те са вредни. няма да задълбавам в размишления за дейността имм и морала им, нека се ограничим само с автомобилната тема - опасни са на пътя. всеки кретен, който си е повярвал, че е над законите, е опасен за нормалните участници в движението. и понеже уродите по правило са със здрави и тежки коли, при всяка катастрофа, предизвикана от такъв боклук, почти винаги страдат невинни хора, ударени, докато са пътували най-нормално с някоя скромна колица. е затва ги МРАЗИМ. затова и се РАДВАМЕ, когато се самоунищожат, без да завличат невинни. не е от завист, не е от злоба, проумей го - просто се радваме, че една опасност е напуснала шосето завинаги.
Iren

2013.10.28 | 17:54

65
Миличък, с фамилията ми нямаш право да се гавриш, както нямаш право и да ме наричаш кифла :) Всеки си има мнение, за мен нито ти нито останалите БОКЛУЦИ (защото и ти се изразяваш така), които мислят като теб са прави! Надявам се да успееш да стигнеш до някъде с това ограничено мислене, което имаш! :)
Sonik

2012.06.12 | 06:46

19
Изключително добре казано! Една опасност по-малко за детето ми. Не че тези пишлемета няма да си купят нови охранители още днес но може би ще си помислят преди да тръгнат да си играят на гоненица между нашите колички следващия път.
минаващ

2012.06.10 | 23:18

16
И всичко това поради липсата на правосъдие. Затова уважавам Дарвин и теорията му за естествения подбор. Природата си знае работата.
glo

2012.06.06 | 14:37

2
izkluchitelno pravilno mislene.dano poveche hora misliat taka.
charodeeca

2013.10.16 | 13:07

64
да онемеят сички майкаим дееба продажна,скапани боклуци,ега се запалат и сички отрепки корумпирани полицаи смотани и оня педал соломон,мамичкатаму деба
charodeeca

2013.10.16 | 13:07

63
и всички боклуци които се праат че ги жалат и паат мили очи,затова държавата нема да се опрви майкави дееба долна,заради такива като вас боклуци скапани драскачи дано пукнете майкави дееба скапана отрепки долни,и скапаните ченгета и пседдо мутрите боклуци,барабар с бойко,майкави дееба ега се запалат и изгорат сички такива,драскачи,продажни ченгета депутати като соломон паси...и доган станишев боклуциииии а сега жалетебееееее педалииииииииииииии драскачи скапани по форомите
каката на баткото

2013.10.16 | 13:06

62
до димитър величков идеалният/не уродлив/ човек,борец срещу монополите и държавата и с преливащ огромен мозък: може би ти живееш в друга държава,та за това малък коментар: нямаш и най малка представа за парите в енергетиката и много от твойте пари отиват в ръцете на такива престъпници,та техните деца да си ги харчат за скъпи коли и бодигардове.има фирми даже в ядрената енергетика на доказани престъпници и това как става господин голям мозък: държавни комисии- министерства ,мефиоти ,бивши ДС аз на тебе- ти на мене ,а прецакан е народа ,включително и ти ако не си от тях.а ако не си от тях и пишеш това си изключително глупав и по добре си бий шута и в друга държава белки ти просветне. златко е инкасирал на ден от наркотици между 250 000 и 450 000 лв. имаш ли напрестава къде ги е инвестирал?за работа приблизително около 3 год. та ,за това народа се радва,че поне господ си знае работата. и ти напомням защто не коментираш ,че първата кола не е помогнала след инцидента,зашо не коментираш ,че шофьора на Г - 500 всъщност е убил тримата возещи се с него,но срещу него не споменаваш нищо, но Чез ти е виновен.много е избирателна и странна съвестта ти и социалното чувство. айде бий си шута и ще намериш рая!
haros

2012.06.09 | 14:27

12
няма такава държава,деца се давят хората гледат безучастно,кола гори никои не го интересува,бездушен народ.И искаме да сме добре,първо трябва да ни е грижа за ближния и след това може да се говори за някакво оправяна на страната,в тази страна всеки живее сам за себе си,няма как да станат така нещата!!!не вярвам на тези където не са спрели да им тежи нещо на съвестта че не са помогнали защото те нямат такава.
Тони

2013.10.14 | 06:46

61
Принципно е така. Но този с джипа, съдейки по останките на снимката, със сигурност е летял с несъобразена скорост, като същевременно е изпреварил кола отдясно по банкета. Като е с такава кола и се е помислил за недосегаем. Резултатът е налице, да не говорим че е могъл да застраши и някой невинен около него.
НАРОДЕН

2013.10.14 | 06:46

60
ЕДВА ЛИ НЯКОЙ В ТОЗИ ДЖИП ЩЕШЕ ДА ГО Е ГРИЖА ЗА ТЕБЕ.
ss

2013.10.14 | 06:45

58
Незная дали бащите на тези момчета ги е било грижа за някого . Лошото е че децата плащат греховете на родителите .
Бо

2013.10.14 | 06:45

56
Лошо е когато умират хора ,но аз също смятам че тези никога и на никой не биха спряли да помогнат.....

2013.10.14 | 06:45

59
За кретените кретенска смърт.Добре,че няма пострадали хора,а всеки трябва да усети удовлетворение от това,че немалка група от хора с малко мозък и много пари са престанали да замърсяват човешкия геном.ИДИОТИ,избивайте се и нека нормалните хора винаги стигат там за където са тръгнали
стони

2012.06.07 | 00:26

7
Адмирации!!!...

Добави коментар

Водещи новини