Плевнелиев покани Microsoft и Google да строят „София тех парк” у нас

  • 17 май 2012 13:08

  • 936
  • 0
Плевнелиев покани Microsoft и Google да строят „София тех парк” у нас
©

На бизнес срещата с представители от бранша в Сиатъл, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обеща мерки за насърчаване на ефективните инвестиции в България, съобщи БНР.

Държавният глава покани водещи американски компании от IT-сектора, които да участват в изграждането на технологичен парк в София.

Паркът, в който ще бъдат инвестирани 300 млн. лв. по Оперативна програма „Конкурентоспособност", се очаква да обедини научните разработки, бизнеса, който може да ги използва и организациите, които ще осигурят финансирането.

Първата фаза на строежа на „София тех парк" предвижда изграждането на офис сграда с представителства на водещи компании в областта на високите технологии. Microsoft и Google вече имат покана за участие и предстои да се запознаят с проекта.

Държавната помощ в сферата на иновациите и чуждестранните инвестиции в иновациите няма да изисква допълнително финансиране. Част от концесиите и приходите от концесии, които ние генерираме в България, таргетирано да отидат за подкрепа на чуждестранни инвестиции, но при условие, че те са насочват към високотехнологични сектори и иновации, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на бизнес закуска с водещи американски компании.

По думите му, България ще подкрепи, включително и със средства, чуждите инвестиции в иновации и високи технологии. Подготвят се промени в Закона за инвестициите, обмисля се и част от приходите от концесии да отиват за подкрепа на чужди инвестиции в иновации.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
936 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини