САЩ: Смазваме Иран за три седмици

  • 03 май 2012 10:22

  • 3084
  • 7
САЩ: Смазваме Иран за три седмици
©

Американската армия може да унищожи или да изведе от строя конвенционалните въоръжения на Иран за по-малко от месец, пише в. Вашингтон пост.

Според източник от Генералния щаб на армията в случай на военна операция срещу Ислямската република на американските военновъздушни и военноморски сили ще бъдат необходими три седмици, за да се справят с армията на Иран. "Разглеждаме всяка възможност и предлагаме варианти на президента Барак Обама. В същото време изпълняваме това, което ни кажат политиците от Вашингтон", допълва източникът от Пентагона, цитиран от изданието.

След като Техеран заплаши с блокада Ормузкия проток, откъдето минават 20 на сто от петрола, САЩ започнаха да увеличават военното си присъствие в региона. В момента в Персийския залив има два самолетоносача, като се очаква да пристигне още едни. Пентагон мисли да изпрати в Залива и плаваща база и наскоро увеличи броя на миноносците и военните самолети, разположени в Обединените арабски емирства. В обща сложност в региона са дислоцирани около 150 000 американски войници.

Освен военния САЩ налагат и политически натиск срещу Ислямската република. Вчера Обама подписа директива, с която финансовото министерство получава правомощия да налага наказания на физически и юридически лица, които обикалят ембаргото за търговия с Иран.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3084 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
m

2012.05.20 | 22:15

4
Само ще гледате с отворени уста как наистина ще размажат Иран и то с конвенционални оръжия !!! То и с Ирак щяха да се провалят със Сърбия , Либия и т.н а какво стана ?!? Мразя войната и съм против като частно лице , но от политическа гледна точка е най-правилното решение .рЮсофилчетата да престанат да квичат а да погледнат "великата" Россия как ще гледа като осрана барабар с "Феноменалния , Могъщ и Чуден " Китай ! Ние сме съюзници незабравяйте и когато това е държавна политика частното мнение е без значение ! Държавата е преценила така и ние сме длъжни да я подкрепим ! Останалото е ИЗМЯНА и се наказва жестоко !!!

2012.05.25 | 01:07

7
" Ние сме съюзници... " - кой сте тия "НИЕ" ? И коя е тая държава която така е преценила ? Израел ли? Или Суад. Араби ? Може би Катар или Турция ? Едно е сигурно - англосаксонците никога не са били съюзници на България, а вечни геополитически врагове . И не виждам причина защо трябва сега да им се пишем за "съюзници". За едно обаче си прав , че измяната се наказва жестоко ... и рано или късно ,ще дойде време когато предателите ще бъдат наказани ...
007

2012.05.20 | 22:16

6
Хахахаха, смешници сте вие! В Ирак се закопахте с години, Иран щели да оправят за 3 седмици... Заболя ме корема от смях! Гледайте китайците да не ви свалят всички сателити с новото си сателитно оръжие, че като не работи навигацията и ще има 3 седмици да обикаляте само да търсите откъде изгрява слънцето.
111

2012.05.20 | 22:15

5
mnogo sa sexy amerikanskite voinici

2012.05.20 | 22:14

3
Go America!! С теб сме

2012.05.20 | 22:14

2
Според мен третата световна воина започна отдавна с нахлуването в Авганистан.
Granatomet

2012.05.18 | 18:12

1
Еееех мечтииииии...... LOL

Добави коментар

Водещи новини