Фотоизложба-базар под надслов "История и паметници на България"

  • 03 май 2012 09:36

  • 3206
  • 0
Фотоизложба-базар под надслов "История и паметници на България"
© Интернет

Фотоизложба-базар под надслов "История и паметници на България" ще бъде организирана от сдружението с нестопанска цел "Историческа пробуда" в рамките на "Месец на фотографията 2012". Oфициалното й откриване ще бъде на 19 юни 2012, 18:30 ч. в столичната галерия шоурум "Алтроникс лайт" на ул."6 септември" 13. Ще продължи до 29 юни.

Ще бъдат избрани 20 фотографии от жури в състав Николай Трейман - фотограф, автор на изложбата "Православна България" и преподавател във фотоклуб "Паралакс"; д-р Катерина Гаджева - изкуствовед и преподавател в НХА и НБУ; Надежда Павлова - фотограф, председател на “Национална фотографска академия - Янка Кюркчиева”; Пламен Ангелов - фотограф, уеб дизайнер и представител на сдружение "Историческа пробуда", Светла Иванова - директор на МП Фотографско изкуство и БП Фотография, преподавател в НБУ.

Пред всяка от снимките ще има урна за дарения. Кадърът, събрал най-много дарения, и неговия автор ще бъдат отличени с почетна грамота.

Всеки с интерес към фотографията, може да участва, без значение дали е българин или чужденец, професионалист или любител. Снимките ще се изпращат на e-mail: contest@probudabg.com до 25 май. Необходими са същo трите имена на участника, селището, в което живее, и телефон за контакт.

Mоже да се участва с до 2 фотографии в пълен размер и поне 3000 пиксела по дългата страна.

"Изложбата ще даде шанс на млади таланти да покажат уменията си във фотографията като едновременно с това ще цели да набере средства за настоящи и бъдещи проекти на организацията, която се занимава с опазване на българското културно и историческо наследство", обясниха от сдружението.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3206 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини