Издават нови паспорти с мобилна станция

  • 14 юни 2011 12:37

  • 2759
  • 0
Издават нови паспорти с мобилна станция
©

Мобилна биометрична станция на Областната дирекция на МВР ще приема заявления за издаване на български лични документи за улеснение на гражданите, съобщават от полицията във Велико Търново.

Мобилната станция ще обслужва държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка. Така хората ще бъдат обслужени в работно време, без да идват в търновската Паспортна служба или в другите полицейски управления.

Идеята за новата услуга се отнася най-вече за малките населени места в областта, а подробностите могат да се уточнят на телефони във Велико Търново - 66 20 52 и 66 20 51. На тези телефони ще бъде обяснено как точно се прави искането за организиран прием на място от Паспортната служба.

По този начин от полицията за пореден път напомнят на хората, които трябва да си сменят личните документи до края на годината, да не чакат последния момент, а да го направят по-рано. В момента пред гишетата няма опашки. За по-добро административно обслужване на гражданите Паспортната служба във Велико Търново и звената в Горна Оряховица и Свищов са с работно време от 8,30 до 17,30 ч. всеки делничен ден, без прекъсване в обедната почивка.

До края на май в областта са подменени 77 934 лични карти, 18 584 паспорта и 27 033 шофьорски книжки. До края на годината на смяна подлежат над 24 000 лични карти, като за октомври, ноември и декември графикът е най-голям.

Последвайте канала на

Novini.bg
2759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини